Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
 

Õszi variációk sajtkrémre

888.hu

2015.11.15. 13:19

Ugyan a héten néhol majdnem 24 fokig is kúszott a hõmérõ higanyszála, a piacokon egyelõre még várat magára az újabb eper- és meggyszezon.

Helyettük viszont – nagy szerencsénkre – továbbra is roskadásig vannak a zöldség- és gyümölcspultok az ősz kincseivel, és ezt a reggelink, tízórai szendvicsünk vagy az uzsonnánk megbolondításához is érdemes kihasználni. Ha unnátok a bolti sajtkrémeket, alább 3, igazán őszi, percek alatt elkészíthető kenyérrevaló receptjét ajánljuk figyelmetekbe.

 

Sütőtökös-gyömbéres sajtkrém

Hozzávalók: 125 gr natúr krémsajt, ¾ bögre sütőtökpüré, ½ tk. fahéj, ½ tk. őrölt gyömbér, ¼ tk. szegfűszeg, ¼ tk. szerecsendió, csipetnyi só

Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg a felszeletelt sütőtököt, majd amint kihűlt, egy villával törjük össze, pürésítsük. Ezután keverjük hozzá a fűszereket, legutoljára pedig a krémsajtot, és egy konyhai botmixer segítségével dolgozzuk simára a krémet. A végeredmény így is nagyon finom, viszont amennyiben édesebbre szeretnénk, ebben a fázisban belekeverhetünk egy kisebb teáskanálnyi mézet is.

 

Almás pités sajtkrém

Hozzávalók: 125 gr natúr krémsajt, 2 db kockákra vágott alma, ½ tk. fahéj, ½ tk. őrölt gyömbér, ¼ tk. szegfűszeg, ¼ tk. szerecsendió, csipetnyi só

Egy nagyobb tálban egyenletesen keverjük össze az almakockákat a fűszerekkel, majd tegyük őket egy tepsibe és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. Miután az alma kihűlt, adjuk hozzá a krémsajthoz és egy konyhai botmixerrel keverjük őket krémmé. Édesszájúak ez esetben is adhatnak hozzá egy teáskanálnyi mézet.

 

+ 1 sós változat: Céklás sajtkrém

Hozzávalók: 125 gr natúr krémsajt, ½ - ¾ bögre reszelt cékla (attól függően, hogy mennyi levet ereszt és ebből mennyit szív fel a krémsajt), 1 gerezd aprított fokhagyma, 1 ek. frissen facsart citromlé, 1 kisebb ek. őrölt kömény, csipetnyi só, zsálya

A konyhai mixer segítségével előbb dolgozzuk össze a céklát a fokhagymával, citromlével, őrölt köménnyel, illetve a sóval, és csak ezután adjuk hozzá a sajtkrémet. Tipp: hogy még ízletesebb legyen, keverhetünk hozzá egy kisebb teáskanálnyi zsályát is.

Jó étvágyat!

OLVASTAD MÁR?

 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére