Õszi variációk sajtkrémre
2015.11.15. 13:19
Helyettük viszont – nagy szerencsénkre – továbbra is roskadásig vannak a zöldség- és gyümölcspultok az ősz kincseivel, és ezt a reggelink, tízórai szendvicsünk vagy az uzsonnánk megbolondításához is érdemes kihasználni. Ha unnátok a bolti sajtkrémeket, alább 3, igazán őszi, percek alatt elkészíthető kenyérrevaló receptjét ajánljuk figyelmetekbe.

Előmelegített, 200 fokos sütőben süssük meg a felszeletelt sütőtököt, majd amint kihűlt, egy villával törjük össze, pürésítsük. Ezután keverjük hozzá a fűszereket, legutoljára pedig a krémsajtot, és egy konyhai botmixer segítségével dolgozzuk simára a krémet. A végeredmény így is nagyon finom, viszont amennyiben édesebbre szeretnénk, ebben a fázisban belekeverhetünk egy kisebb teáskanálnyi mézet is.

Egy nagyobb tálban egyenletesen keverjük össze az almakockákat a fűszerekkel, majd tegyük őket egy tepsibe és előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süssük aranybarnára. Miután az alma kihűlt, adjuk hozzá a krémsajthoz és egy konyhai botmixerrel keverjük őket krémmé. Édesszájúak ez esetben is adhatnak hozzá egy teáskanálnyi mézet.

A konyhai mixer segítségével előbb dolgozzuk össze a céklát a fokhagymával, citromlével, őrölt köménnyel, illetve a sóval, és csak ezután adjuk hozzá a sajtkrémet. Tipp: hogy még ízletesebb legyen, keverhetünk hozzá egy kisebb teáskanálnyi zsályát is.
Jó étvágyat!























































































