Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

8 terroristát már lelõttek, van még 4000

Horváth József György

2015.11.14. 15:26

A francia belbiztonság több mint 4000 embert tart nyilván, akik a jövõben veszélyt jelenthetnek az ország biztonságára.
PÁRIZS, 15:00

Laurent Wauquiez, a francia Republikánusok (korábban UMP) főtitkára felszólította Francois Hollande elnököt és a francia kormányt, hogy azonnal intézkedjenek annak a több mint 4000 embernek az őrizetbe vételéről, akik a francia belbiztonság nyilvántartása alapján terrorista fenyegetést jelenthetnek az országra. A jobboldali konzervatív párt főtitkára szerint erre a célra speciálisan őrzött internáló állomásokat kell mielőbb létrehozni.

Nincsenek megfelelő forrásaink ahhoz, hogy folyamatosan megfigyelés alatt tartsuk ezt a több mint 4000 embert, akik a jövőben akár elkövetői is lehetnek esetleges terrorakcióknak. A belbiztonság nyilvántartása alapján ezek az emberek veszélyt jelenthetnek nem csak Franciaországra, de egész Európára is. A nyilvántartás alapján ennek a csaknem 4500 Franciaországban élő embernek erős iszlám fundamentalista és nyugat-ellenes nézetei vannak. Legtöbbjük világnézetileg egyetért az Iszlám Állam működésével"

- mondta Laurent Wauquiez, aki a Sárközy-kormány felsőoktatásért felelős minisztere volt 2012-ig.

Végre ki kell mondanunk, hogy elég volt a terrorizmusból. Gondolnunk kell a gyermekeink jövőjére. Történelmükben most jött el az az óra, mikor a saját és gyermekeink biztonsága kell, hogy legyen az egyetlen prioritás. Minden áron meg kell akadályoznunk az esetleges újabb támadásokat"

- tette hozzá.

Hollande elnök péntek éjszaka rendkívüli állapotot hirdetett, és a kormány visszaállította a francia határok ellenőrzését. Párizsban mindenki bezárkózott. A terrorcselekményeknek eddig több mint 128 halálos áldozata van.

(rtl.fr.)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére