Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorszervezetet lepleztek le a titkosszolgálatok

888.hu

2015.11.12. 15:30

A nemzetközi akció során 15 embert tartóztattak le, két embert még keresnek. Az iszlamista terroristák Norvégiában és a Közel-Keleten terveztek akciókat, de idõben elkapták õket.
RÓMA, 15:25

A nemzetközi akció során 15 embert tartóztattak le, két embert még keresnek. Az iszlámista terroristák Norvégiában és a Közel-Keleten terveztek akciókat, de időben elkapták őket.

Az olasz rendőrség öt évnyi nyomozását követően hat országban összesen 15 emberre csaptak le. Az akcióban részt vettek az olasz, a brit, a norvég, a finn, a német és a svájci titkosszolgálatok is. Az Új Irány nevű, iraki kurdokból álló szervezet tagjait azzal gyanúsítják, hogy nemzetközi terrorcselekményeket terveztek norvég és brit diplomaták és politikusok ellen, végső céljuk pedig az volt, hogy megdöntsék az iraki Kurdisztán kormányát, és bevezessék az országban a saríát.

Egy gyanúsítottról úgy tudják, jelenleg Irakban tartózkodik, és a nyomozás során megfigyelték, hogy a csoport több tagja Szíriába ment, hogy ott harcoljon a szunnita szélsőségesek oldalán. A nemzetközi terrorsejt tagjai az olasz rendőrség szerint interneten keresztül kommunikáltak, logisztikai és pénzügyi támogatást nyújtottak a Szíriában és Irakban harcoló, és oda készülő iszlamista szélsőségeseknek. Azt tervezték, hogy további harcosokat küldenek Irakba, hogy megdönthessék a kurdisztáni rezsimet.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére