Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kurdok csaptak oda az ISIS-nek

888.hu

2015.11.12. 10:00

Az iraki pesmerga harcosok átfogó támadást indítottak az Iszlám Állam ellen.
BAGDAD, 10:00

Kurd fegyveresek (pesmergák) offenzívát indítottak az Iszlám Állam ellenőrzése alatt álló észak-iraki Szindzsár visszafoglalására, az USA vezette nemzetközi koalíció légicsapásokkal támogatja őket.

A Rudaw című hírportál a kurd hatóságokra hivatkozva arról tájékoztatott, hogy a Washington vezette katonai szövetség harci repülőgépei az úgynevezett "Szabad Szindzsár Hadművelet" részeként már szerda este támadást intéztek az Iszlám Állam több tucat állása ellen.

 

A pesmerga harcosok nem csak a város felszabadítását akarják elérni, hanem azt is, hogy elzárják az ISIS-t az utánpótlás vonalaitól.

 

 

 

A kurd regionális biztonsági tanács Twitter-üzenetében közölte, hogy a szárazföldi műveletekben a kurd önvédelmi erők 7500 tagja vesz részt. Céljuk a dzsihadista Iszlám Állam elűzése a városból, a stratégiai fontosságú utánpótlási útvonalak feletti ellenőrzés megszerzése, valamint egy ütközőzóna létrehozása annak érdekében, hogy megvédjék a várost és lakóit az ISIS tüzérségi támadásaitól.

A dzsihadisták tavaly augusztus elején rohanták le a Szindzsár-hegyet övező régiót. Szindzsár a szíriai határ közelében, a hegyvonulattól délre található. A városból tízezrek menekültek el, mindenekelőtt a jazidi vallási kisebbség tagjai, akiket az Iszlám Állam eretnekeknek tart.

(Aljazeera, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére