Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2015.11.09. 19:58

Nehezen alakul a horvát kormány. Letilthatják az oroszokat az atlétikáról. Egyre függetlenebbek a katalánok.
1. Alakul(gat) a horvát kormány

Vasárnap választott Horvátország. A majdnem végleges eredmények szerint a jobboldali és baloldali koalíció egyaránt 56 mandátumot szerzett a 151 tagú törvényhozásban. Mindkét vezető párt kapcsolatba lépett a harmadik helyet szerzett Híddal, akinek az elnöke egyelőre tagadja mindkét megkeresést. A választási bizottság szerint szabálytalanságok miatt hét szavazókörzetben meg kell ismételni a választásokat, így hivatalos eredmények csak a jövő hétre várhatók. 

 

2. Katalónia egyre közelebb kerül a függetlenséghez

Hétfőn a katalán parlament elfogadta a függetlenségi pártok javaslatát, miszerint Katalónia kinyilvánítja az önálló állam létrehozásához vezető folyamat megkezdését. A parlament a javaslatot 72 támogató- és 63 ellenszavazattal fogadta el. Tartózkodás nem volt. A spanyol kormányfő az alkotmánybírósághoz fordul mérgében.

 

3. Letilthatják az oroszokat az atlétikáról

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség vizsgálóbizottsága a tavaly kirobbant doppingbotrány miatt az Orosz Atlétikai Szövetség és az ország átlétáinak eltiltását javasolja. A bizottság szerint az orosz kormány nyomása van a doppingbotrány hátterében. Szerintük a sportminiszter megfélemlítéssel érte el, hogy a moszkvai laboratórium manipulálja az eredményeket. Ha a Nemzetközi Atlétikai Szövetség visszavonja az oroszok akkreditációját, a sportolók akár éveken át nem indulhatnak nemzetközi versenyeken.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére