Ütõs villásreggeli késõn kelõknek
2015.11.07. 11:19
A húsfogyasztás veszélyeire figyelmeztető WHO jelentés a múlt héten alaposan borzolta a kedélyeket. Ahogy arról a 888 is beszámolt, azontúl, hogy a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) tagjai kiakadtak, az internet népe sem rejtette véka alá a véleményét arról, hogy szinte tiltólistára kerültek kedvenc harapnivalóik.
A jelentés napvilágra kerülését a növényi alapú konyha hívei persze szerte a világon hangosan ünnepelték, nekik és későn kelő olvasóinknak szeretnénk most kedveskedni egy nagyszerű, akár kezdők által is gyorsan elkészíthető, egészséges villásreggeli receptjével.
Kipróbáltuk. Fantasztikus!

Az apróra vágott vöröshagymát egy nagyobb, öblös serpenyőben olívaolajon megpirítjuk, és mielőtt teljesen aranybarnára sülne, hozzáadjuk a vékony karikákra szeletelt cukkinit, az egészben hagyott fokhagymagerezdet és a bazsalikomleveleket. Lassú tűzön, időnként megkeverve (kb. 10-15 perc alatt) puhára sütjük a zöldségkeveréket. Miután a tűzről levettük, vegyük ki belőle a fokhagymát.
Ezután a tojásokat a sóval és a borssal egy külön tálban villával összekeverjük, majd ezt is hozzáadjuk a serpenyőben lévő cukkinihez. Végül az egész masszát finoman, többször megkeverjük, és egy vajjal kikent, zsemlemorzsával enyhén megszórt quiche- vagy tortaformába öntjük.
Nincs más hátra, mint hogy néhány szelet paradicsomot (vagy akár póréhagymát) helyezzünk a tetejére és megszórjuk egy-két evőkanál parmezánnal. A 200 fokos, előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütjük.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
























































































