Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2015.11.02. 20:00

Hiba csúszott a Juncker-képletbe. Még mindig homályos az orosz gép lezuhanásának oka. Megdõlt a migrációs rekord a Földközi-tengeren.
1. El van számolva a Juncker-képlet

A parlamentben a kvótarendszerről tárgyaltak: Magyarország számára a képlet alapján "egy szegednyi" ember befogadásával járna. A kormány szerint a kötelező kvóta nem megoldás a népességfogyásra, és veszélyezteti a schengeni övezetet. Rogán szerint a kvótával járó kötelező betelepítés jogtalan, így más országok mellett a magyar kormány is az Európai Bírósághoz fordulna. 

2. Miért zuhant le az orosz gép?

A légitársaság vezetői szerint a személyzeti és a technikai hiba kizárható. Az Iszlám Állam máig állítja, hogy ők lőtték le a gépet, ezzel megtorolva a szíriai orosz beavatkozást. Az amerikai hírszerzés szkeptikus: nem hiszik, hogy az ISIS-nek lenne 10 kilométeres hatótávolságú légvédelmi rakétája. A légitársaság elutasítja, hogy a személyzet tagjai közt dzsihádisták lettek volna. Az utasok fedélzeti robbantásos merénylete ugyanakkor egyelőre nem kizárt. Zajlik az utasok átvilágítása, akiknek a 90 százaléka orosz turista volt.

3. Megdőlt a migrációs rekord 

Októberben több mint 218 ezer migráns érkezett Európába a Földközi-tengeren keresztül. Ez nagyobb a tavaly érkezett bevándorlók teljes létszámánál. Az idén a Földközi-tengeren érkezett 744 175 migráns 53 százaléka szíriai, 18 százaléka afgán, 6 százalékuk iraki. A legtöbben a török partokról indulnak el Görögország partjai felé. Görögország még mindig nem fogad el uniós segítséget.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére