Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA ráijesztene a britekre

888.hu

2015.10.29. 11:28

Az amerikaiaknak nem tetszene, ha Anglia kiszállna az EU-ból.
USA, 11:15

Az Egyesült Államok nem tervezi, hogy külön szabadkereskedelmi megállapodást kötne Angliával, ha az elhagyja az Európai Uniót.

Michael Forman amerikai kereskedelmi megbízott szerdán ismertette az USA álláspontját.

A britek 2017-ben dönthetik el népszavazáson, hogy szeretnék-e országukat továbbra is az Európai Unión belül tudni vagy sem. A felmérések azt mutatják, hogy az országban emelkedik azoknak a a száma, akik inkább a kilépés mellett döntenének.

Forman megszólalása érezhetően azt a célt szolgálta, hogy kihúzza azok alól a talajt, akik az angol kilépés mellett kampányolnak. A támogatók közül sokan azt feltételezik, hogy országuk egyedül is köthet majd szabadkereskedelmi megállapodást az USA-val.

Az amerikai fenyegetés egyáltalán nem tét nélküli. Az Egyesült Államok ugyanis a második legnagyobb exportpiaca Angliának.

Számunkra világos, hogy Angliának nagyobb a befolyása a kereskedelmi tárgyalásokban úgy, hogy az Európai Unió tagállama marad"

– nyilatkozta Forman.

Forman szerint ha a britek elhagyják az EU-t, ugyanolyan tarifákkal és vámokkal kell szembenézniük, mint bárki másnak, aki nincs benne a szabadkereskedelmi hálózatunkban.

Nincs megállapodásunk Angliával, tehát ugyanazok a kereskedelmi szabályozások vonatkoznának rá egy kilépés esetén, mint Kínára vagy Indiára"

– tette hozzá a megbízott.

(Reuters)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére