Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A holnap terroristái mentek át Magyarországon

888.hu

2015.10.28. 11:57

Közvetlen terrorcselekmény elõkészítésérõl egyelõre nincs információ.
MAGYARORSZÁG, 11:50

A bevándorlási hullámmal érkeztek Magyarországra, vagy hazánkon keresztül más európai államokba olyanok, akik kapcsolatot tartanak vagy tarthatnak fenn jelenleg is terrorszervezetekkel. Azonban arról nincs információ, hogy közvetlen terrorcselekményre készülne bárki – közölte a Magyar Nemzettel Molnár Zsolt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának MSZP-s elnöke.

Az MSZP-s elnök elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) már vizsgálja az országba érkezettek kapcsolati hálóját, és a szakemberek mindent megtesznek az ország biztonsága érdekében.

Olyan információ nem merült fel, hogy bárki közvetlen terrorcselekményre készülne, de a térség terrorfenyegetettsége nem titkoltan emelkedett"

– tette hozzá.

Molnár a bizottság zárt ülésére hivatkozva nem árulta el a Magyar Nemzetnek, hogy hány embert vizsgál jelenleg a TEK.

A Népszabadság azonban „kormányhoz közel álló forrásaikra” hivatkozva azt írja szerdai számában, hogy a Terrorelhárítási Központ 30-40 embert figyel meg terrorszervezethez tartozás gyanúja miatt.

A lap információi szerint több olyan angol, német és francia állampolgárt is azonosítottak a magyar szolgálatok, akik egy ideig az Iszlám Állam terrorszervezet hadseregében harcoltak.  A Népszabadság szerint ezeknek az embereknek – akiket feltehetően más uniós államok titkosszolgálatai is megfigyelnek –, identitásváltásra van szükségük, hogy Európában maradhassanak.

Megváltoztatják külsejüket, eldobják irataikat és álnéven élnek, míg úgy nem érzik, hogy felfedhetik kilétüket. A lap forrásai szerint többen is Magyarországon teremtették meg az új identitásukat, és itt szereztek ehhez igazolásokat a menekültügyi hatóságoktól.

A Népszabadság hozzáteszi: az identitáscsere a vakrepüléshez hasonló, ugyanis nem tudhatja, aki belevág, meddig kell hamis személyazonossággal élnie. Azok pedig, akik a legvéresebb harcokban is részt vettek, feltehetően sose lehetnek újra önmaguk, legalábbis úgy nem, hogy ne kockáztassanak sokévnyi börtönt. A lap szerint jó eséllyel közülük kerülnek majd ki a holnap terroristái.

(Magyar Nemzet, Népszabadság)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére