Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

November 1-jén dõlhet el Merkel sorsa

Bertha László

2015.10.27. 17:58

A bajor miniszterelnök november 1-jéig adott haladékot Merkelnek. Merkel szerint "érdekes nap" lesz.
BERLIN, 17:40

A bajor miniszterelnök, Horst Seehofer hosszú ideje élesen bírálja Angela Merkel bevándorláspolitikáját. Seehofer többször felrótta már a kancellárnak, hogy nem hozza meg a válság megoldásához szükséges lépéseket.

Kedden Seehofer ultimátumot adott Merkelnek, hogy ha nem tesz eleget a követeléseinek, úgy Bajorország saját hatáskörében hozza meg a válságkezeléshez szükséges döntéseket, így lezárhatja például a bajor-osztrák határt.

Angela Merkel válaszában visszautasította a kéréseket:

Nem tudjuk gombnyomással megoldani, haladunk lépésről lépésre.”

A német kancellár felhívta a figyelmet, hogy a legutóbbi uniós tárgyalásokon is foglalkoztak a migrációs válsággal, ahol mindenki egyetértett abban, hogy szorosabb együttműködésre van szükség a balkáni útvonalon.

A bajor miniszterelnök november 1-jéig adott haladékot Merkelnek. Merkel válaszul elmondta, hogy november 1. „érdekes nap” lesz, – de nem a bajorok, hanem a török választások miatt. Merkel szerint a török választások után kerül sor az európai-török cselekvési terv megvalósítására, amellyel reményei szerint megoldódnak a kiváltó okok.

Seehofer többször kritizálta a Faymann vezette osztrák kormányt is. A bajor miniszterelnök szerint többször kellene telefonon egyeztetnie Merkelnek az osztrák kollégájával, nem csak akkor, amikor a határok megnyitásáról van szó.

Angela Merkel ezzel kapcsolatban elmondta, hogy „állandó” kapcsolatban áll Werner Faymannal, szinte minden egyes nap beszélnek. Ezt az osztrák kancelláriaminiszter is megerősítette; elmondása szerint Faymann „szoros” kapcsolatban áll Merkellel.

A bajorok szerint felelőtlen, sőt egyenesen botrányos az osztrák kormány magatartása a bevándorlási ügyben, ami veszélyezteti a közrendet Németországban.

(SPIEGEL)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére