Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legyen vége a nyitott határok politikájának!

Nagy Gábor

2015.10.27. 12:17

A bajor miniszterelnök ultimátumot adott Merkelnek. Horst Seehofer a Passauer Neue Presse c. lapnak nyilatkozott az illegális bevándorlással kapcsolatban.
BAJORORSZÁG, 11:30

A bajor miniszterelnök elégedetlen a szövetségi megoldásokkal migráns-kérdésben. A lapnak adott interjúban azt sem tartotta kizártnak, hogy megpróbálják a krízishelyzetet sajátkezűleg megoldani, azaz lezárják a bajor-osztrák határt.

Véleménye szerint a vasárnapi brüsszeli csúcsnak az volt a célja, hogy a balkáni migrációban érintett országok többé ne tudják áthárítani szomszédjaikra a menekültáradatot. Hozzátette, hogy ezt az elhatározást azonnal tettekre kell váltani.

A bajor miniszterelnök bírálta az osztrák vezetést, mert Bécs értesítés nélkül küldi és szállítja a bevándorlókat a zöldhatárra. Mint fogalmazott:

ez a hozzáállás megterheli a szomszédi kapcsolatokat, és a szomszédos államoknak így nem szabad egymással viselkedniük".

A migráns-kérdésben egyértelműen Angela Merkel kancellárnak kell meghoznia a szükséges lépéseket, mivel az ő, illetve Werner Faymann osztrák kancellár kijelentései alapozták meg a „nyitott határok politikáját.”

A cikkben a bajor kormányfő arra kéri Merkelt, hogy szakítson az eddigi megoldásokkal, mert

nem lesz vége az áradatnak, amíg az a benyomás keletkezik, hogy Németország akarja, hogy jöjjenek a menekültek."

Bajorország tehát a bevándorlás korlátozását és irányítását követeli Berlintől. Ennek érdekében november 1-ig folyamatosan tárgyalni fognak. Horst Seehofer hozzátette, hogy amennyiben nem tudnak a felek dűlőre jutni, akkor a bajor kormányzatnak át kell gondolnia, „hogy milyen cselekvési lehetőségeink vannak".

A legfontosabb az lenne, hogy Angela Merkel telefonáljon Werner Faymannak, hiszen a határok megnyitásáról szóló szeptember 4-ei döntés meghozatalához is elég volt egy telefon."

- tette hozzá a bajor miniszterelnök.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére