Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nehéz hónapok várnak a pénzintézetekre

888.hu

2015.10.27. 09:40

Év végére lezárulhat a brókercégek vizsgálata, amiket a Buda-Cash, a Questor és a Hungária Értékpapír bedõlése miatt indítottak. Kemény intézkedések jöhetnek.
Budapest 9:30

A Magyar Nemzeti Bank felügyelete korábban vizsgálatot indított több befektető-háznál is, miután tavasszal visszaéléseket tártak fel több brókercégnél is. A gyanú szerint a Hungária Értékpapír, a Questor és a Buda-Cash is abból próbált meggazdagodni, hogy fedezet nélküli értékpapírokkal kereskedtek. A hamis kötvények végül csődbe döntötték a kereskedőházakat, a befektetők pedig többmilliárdos kárt szenvedtek el.

Windisch László szerint az ügyeket végre le kell zárni, még akkor is, ha annak súlyos következményei lesznek. Az MNB felügyeleti alelnöke azt mondja, ezt kívánja a fogyasztók biztonsága és a tőkepiac pénzügyi stabilitása is.

Nem csak a csalók ellen lesz a szigor.

 

via GIPHY

Az MNB nem csak azokkal szemben intézkedik, akikről már bebizonyosodott, hogy átverték a befektetőket és elsikkasztották a pénzeket,  azokat is keményen megbüntetik, akik felelőtlenül bánnak a rájuk bízott összegekkel. Bár egyelőre több olyan brókercéget nem találtak, amik fedezet nélküli papírokkal próbálnak meggazdagodni, ettől függetlenül akár még az engedélyeket is visszavonhatják. A szigorítások miatt lehet, hogy egy-két cég összeolvad majd, de az alelnök szerint ez a befektetők helyzetét csak javíthatja.

A három nagy becsődölt brókerház vezetőjét pedig személyesen vonják majd felelősségre, hogy a későbbiekben ne kezdhessenek újra hasonló tevékenységbe.

 

via GIPHY

A csalások miatti befektetői bizalomvesztés egyébként nem tartott sokáig, a számok azt mutatják, hogy kezdenek visszatérni a befektetők a tőkepiacra.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére