Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Péter napi hõstettei

888.hu

2015.10.20. 17:19

Szijjártó Péter továbbra sem pihen. Elutazott Ankarába, ahol a török kormányfõvel és külügyminiszterrel is tárgyalt. A téma, természetesen, a bevándorlás volt.
ANKARA, 17:15

Szijjártó Péter továbbra sem pihen. Elutazott Ankarába, ahol a török kormányfővel és külügyminiszterrel tárgyalt. A téma, természetesen, a bevándorlás volt. A magyar külügyminiszter szerint Törökországgal kulcsfontosságú együttműködni, hiszen az Európát sújtó menekültválságot csak közösen lehet megoldani.

Szijjártó beszélt arról is, hogy Törökország a világon a legtöbb menekültet befogadó ország (jelenleg 2,5 millió szír és iraki menekült él törökországi menekülttáborokban). Ha Ankara nem látná el migránsok milliót, akkor a mostaninál is kezelhetetlenebb migránsáradat lepné el Európát. Magyarország ezért szorgalmazza, hogy minél előbb állapodjon meg az EU és Törökország egy olyan akciótervről, amelynek keretében rögzítenék, hogy Ankara milyen támogatást és együttműködést vár a több millió menekült ellátásáért cserébe.

Péternek nemcsak a törökökhöz volt néhány jó szava. Beszélt arról is, hogy Magyarország teljes mértékben nyitott arra, hogy Romániával pragmatikusan, normálisan együttműködjön. Az ugye köztudott, hogy a két ország viszonya nem a legfelhőtlenebb a világon, de vannak pozitív jelek, hogy ez változzon.

Szijjártó egyébként román kollégája korábbi nyilatkozatára is reagált. Bogdan Aurescu szerint a magyar-román viszony kezd egyre jobb lenni. A magyar külügyminiszter kiemelte, hogy Budapest és Bukarest egymás stratégiai partnerei, hiszen jelentős magyar közösség él az országban, s ha ez nem lenne elég, Románia ráadásul Magyarország második legnagyobb exportpiaca.

Több más mellett ezért is fontos, hogy párbeszéd legyen a két ország politikusai között.

Ez az Péter, béküljünk ki mindenkivel!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére