Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Káosz van a bevándorlók miatt Salzburgban

Bertha László

2015.10.16. 13:24

Az osztrák város lassan lehetetlen helyzetbe kerül: nem tudják elszállásolni a migránsokat.
SALZBURG, 13:15

Drasztikusan romlik a helyzet az osztrák befogadóállomásokon. Csütörtök este minden sürgősségi szálláshely megtelt, több száz ember rekedt a vasútállomás csarnokában, illetve annak mélygarázsában. Vészesen romlik a helyzet az osztrák városban, mióta a bajor miniszterelnök, Horst Seehofer ismételten kijelentette, hogy a bevándorlást azonnal korlátozni kell Ausztria irányából. Péntek reggelre még a hajléktalanszállók is teljesen megteltek.

A vasútállomáson nagyjából 800 fő zsúfolódott össze, az újabb bevándorlók pedig folyamatosan áramlanak be az állomásra, miközben egyre lassabban utaznak tovább Németországba. A helyzetet hamarosan csak az állomás teljes lezárásával lehet kezelni az osztrák lapok szerint.

Csütörtök éjszaka már különvonatokat is el kellett indítani Linzbe, hogy csökkentsék a nyomást Salzburgban. A vonatokkal mintegy 380 bevándorlót szállították át, de könnyen lehet, hogy még péntekig vissza is utaztatják őket Salzburgba, hogy onnan Németország felé vehessék az irányt; ez egyelőre nem világos – írja a Heute.

A bevándorlók többségének nincs téli ruhája, a hőmérséklet pedig 6 fok körül van éjjelente.

Ausztriában Salzburga hárul a legnagyobb teher a bevándorlási válság miatt, hiszen a német határ közvetlen közelében helyezkedik el, így a Bécsbe érkező bevándorlók is a város felé veszik az irányt.

Mindeközben Németországban újabb tűz ütött ki egy migránsoknak átadott épületben. Az eset Flensburgban történt, ahol a szemtanúk szerint nagy csattanást lehetett hallani, mielőtt felcsaptak a lángok a földszinti lakásból. Az üresen álló társasházat korábban le akarta bontani a tulaj, de a válság miatt a társasház három szintjét kiadta az önkormányzatnak. A bevándorlók első csoportja a jövő héten vette volna birtokba a szállást.

Németországban csak az elmúlt egy hétben hét ilyen gyújtogatás történt.

(heute.at, oe24.at, MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére