Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

888.hu

2015.10.13. 07:59

Merkel kezd különbséget tenni menekültek és bevándorlók között. A magyar válogatottnak kedvezett a tegnapi eredmény - javulnak a kijutás esélyei. Kijev megtiltotta az oroszoknak az ukrán légtér használatát.
1. "A menekültként elismert embereknek be kell tartaniuk a német szabályokat."

A CDU hétfő esti fórumán Merkel elmondta, hogy a tranzitzónák bevezetése nem oldaná meg a menekülthullám erősödéséből fakadó gondokat, de bizonyos esetekben hatékony megoldás lehet.  A CDU és bajor testvérpártja, a CSU már megállapodott a tranzitzónák kialakításáról, de az SPD fenntartásokkal viszonyul a javaslathoz, és több tekintélyes szociáldemokrata vezető elutasítja azt. Angela Merkelt pártjában továbbra is sokan bírálják a menekültválságban elfoglalt álláspontja miatt. Ugyanakkor a német kancellár álláspontja az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott. A CDU hétfői fórumán már felhívta a figyelmet arra is, hogy sokkal következetesebben kell érvényt szerezni az ország elhagyására kötelező hatósági határozatoknak és hogy a menekültként elismert embereknek pedig be kell tartaniuk a német szabályokat. Eközben egyre gyakoribbak a menekültellenes tüntetések Németországban.

 

2. A legrosszabb esetben pótselejtezőt játszik a magyar labdarúgó-válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott még mindig esélyes, hogy legjobb harmadikként kijusson a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra. Hétfő este a magyar csapat kijutását "veszélyeztető" ukránok Kijevben 1-0-re kikaptak a spanyol válogatottól, és a szlovákok 4-2-re győztek Luxemburgban, így a szlovák labdarúgó-válogatott jutott ki egyenes ágon a kontinensviadalra, az ukránok pedig összevetésében nem előzték meg a magyarokat. 

 

3. Ukrajna minden orosz légitársaságnak megtiltotta légtere használatát

mindaddig, amíg Oroszország fel nem oldja az ukrán légi járatokra vonatkozó ugyanilyen tartalmú tilalmát. Az ukrán infrastruktúra ügyi minisztérium közleménye szerint október 25-től teljesen leállítják Oroszországgal a közvetlen légi forgalmat. A minisztérium hozzáfűzte, hogy az ukrán légitársaságokkal szembeni orosz szankciók megszüntetése után - viszonossági alapon - ismét engedélyezik majd a berepülést Ukrajna légterébe azoknak az orosz légitársaságoknak.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére