Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Határzár elõtt: a horvát határon jártunk

888.hu

2015.10.10. 13:51

Zákányban jártunk a magyar-horvát határon, még a teljes határzár elõtt.

A határon jelenleg 1200-1600 ember érkezik 3-5 óránként. Jól látható, hogy kb. 70 százalékuk egyedülálló férfi. Az érkezéskor a menet elején gyakolatilag csak férfiak vannak kb. 4 perc után jön az első nő. A családosok általában a sorok végén jönnek.

Ami erőteljes változás a helyiek tapasztalata szerint, hogy növekszik az afgánok száma és növekszik azok száma, akik közvetlenül Szíriából jönnek. A bevándorlókkal beszélgetve kiderült, hogy most már számosan érkeznek olyanok is, akik korábban nem éltek idegen országban, nem éltek menekülttáborokban, tehát az anyaországokból indultak el.

(Kattints a képre a galéria eléréséhez...)

Ez rossz jel, hiszen ők nem végletes kétségbeesésből keltek útra, hanem mert bejáratott, biztonságos útvonalak alakultak ki. Az afgánok például azt mondták, manapság csak 15 nap az út, korábban ez másfél hónap is lehetett. A szírek ugyanerről számoltak be. 

Biztonságosnak érzik az utat és a célt, elsősorban Németország magatartása és nyilatkozatai miatt.

A fiatal szír férfi a videóban hallhatókon kívül elmondta, hogy családja otthon maradt, így családegyesítést fog kezdeményezni azonnal, ha kiér. 

Ez a stratégia jellemzőnek tekinthető az ide érkező fiatal egyedülállókra. Ezért azoknak a bevándorlóknak a számát, akik végül menedékjogot is nyernek, meg kell szoroznunk néggyel, öttel.

Azt tapasztaltuk, hogy nagyon kevesen beszélnek angolul - durván 1-2 százalékuk használja folyékonyan a nyelvet. Ezek szerint tehát mítosznak tekinthető, hogy főleg a képzettebbek jönnek. Egyszerűen azért tűnhet így, mert az újságírók csak velük tudnak szóba állni - a csendes többséggel nem.

A vonatokon - ha egy kocsiba kerülnek afgánok és arabok - nagyon gyorsan konfliktus lesz. Zákányban ottjártunkkor 15 perc után verekedés alakult ki, és rendőrért kiálltottak a kocsikban.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére