Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A liberálisok kizárnák Magyarországot az Unióból

Bertha László

2015.10.04. 08:50

Rogán Antal kabinetfõnök szerint az európai liberálisok ismét Magyarország ellen akarnak fellépni.
BUDAPEST, 8:30

Rogán Antal kabinetfőnök szerint az európai liberálisok frakciója kezdeményezni akarja Magyarország szavazati jogainak felfüggesztését, majd végül az Európai Unióból való kizárását. Rogán a Kossuth Rádiónak adott nyilatkozatában elmondta, hogy a javaslat mögött az az egyetlen ok, hogy:

a bevándorláspárti liberálisok nem értenek egyet azzal, hogy Magyarország úgy döntött, meg kell védeni Európa és Magyarország határait."

A kabinetfőnök kijelentette, hogy az elfogadhatatlan kezdeményezés ellen a leghatározottabb módon fognak fellépni. Rogán a miniszterelnök politikájáról elmondta, hogy az európai politikai és értelmiségi elit többségével szemben Orbán Viktor meghallja és érti is az európai emberek véleményét a bevándorlásról. A politikus hangsúlyozta, hogy az emberek többsége látja az együttélés nehézségeit, illetve érzi is a bevándorlás okozta veszélyeket.

A bevándorláspárti európai migrációs politika megbukott"

- jelentette ki Rogán Antal.

Az egyoldalú uniós véleményáradattal szemben üdítő hangnak nevezte a miniszterelnök higgadt álláspontját, miszerint elsőként az európai határokat kell megvédeni, hiszen onnantól minden ország maga döntheti el, hogy kit enged be és kit nem.

Rogán elmondta, hogy az európai liberálisok a következő héten akarják elindítani az 7. cikkely szerinti eljárást, ami a szavazati jog felfüggesztésével, végső soron pedig Magyarország EU-ból való kizárásával is járhatna.

A kabinetfőnök megjegyezte, hogy ez sajnos nemcsak egy szélsőséges vélemény, mivel az európai baloldal egy része is meghúzódik mögötte. Példaként említette Gyurcsányt, aki ugyanazon az állásponton van, mint a liberálisok. Rogán a beszélgetés során felvetette még Amerika esetét is, akik szerinte szigorúan és határozottan lépnek fel a bevándorlással szemben. Rogán véleménye szerint ennek kellene lennie a követendő példának az Unióban is.

(mti)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére