Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Bertha László

2015.10.02. 19:59

Még mindig tart a tárgyalás az ukrán válságról. Putyin és Hollande Szíriáról egyeztetett.
1. Zajlik a normandiai négyek egyeztetése az ukrán válságról

A francia, a német, az orosz és az ukrán vezetők pénteken Párizsban kezdtek el egyeztetni az ukrán békéről. Francia diplomáciai források szerint Ukrajna számára egyre sürgősebb, hogy még az év végig előrelépjenek a válság rendezésében. Ehhez az is kellene, hogy a minszki csúcstalálkozón elért egyezségek teljesüljenek Ukrajna keleti részén. A luhanszki szakadárok pénteken jelentették be, hogy megkezdik bizonyos fegyvertípusok visszavonását a frontról. Az EBESZ szerint azonban az oroszok továbbra is fegyvereket és rakétákat szállítanak a szakadároknak, ezt azonban tagadja Oroszország.

2. Hollande és Putyin külön tárgyalt az orosz bombázásokról

A francia és az orosz államfő külön tárgyalt a szíriai konfliktusról Párizsban. A nyugati országok hajlandóak a szíriai rezsim képviselőivel is tárgyalni, ha a folyamat végén Asszád elnök távozik a hatalomból - korábban Asszád azonnali elmozdítását tűzték ki. Az orosz és a francia fél megvitatta az orosz bombázásokat is. A francia álláspont szerint az oroszok egyedül az Iszlám Államot támadhatnák, az oroszok azonban minden terrorista csoport ellen felvették a harcot, ez pedig tágabb keretek biztosít számukra.

3. Illegális bevándorlás – az elmúlt 12 óra legfontosabb történései

Orbán Viktor ma reggel a bevándorlás problémájáról beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Szerbia több kisebb befogadóközpontot épít országszerte a migránsok számára. Több mint 100 katonát és rendőrt küldhet Csehország Magyarországra, a schengeni határ védelmére. A cseh katonák és a rendőrök akár néhány hónapot is eltölthetnek Magyarországon. Néhány száz embert Szlovákia és Lengyelország is küldhet közösen a magyar határra.
Horvátországba eddig 97 367 migráns érkezett. A migránsok száma elérheti a százezret a hétvégén horvátországban. A kelet-szlavóniai sátortáborban jelenleg valamivel közel kétezer ember van, akiket folyamatosan szállítanak a tovarniki vasútállomásra, majd a magyar határra. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére