Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Növekszik a félelem Németországban

888.hu

2015.10.03. 11:00

Miközben Merkel népszerûsége csökken, a németek egyre jobban aggódnak a bevándorlók miatt.

A németek egyre jobban paráznak a bevándorlók miatt. Ez mostanra addig fajult, hogy társadalmi vitát kezdeményezne a Németországot érintő migrációs nyomás kapcsán Sigmar Gabriel alkancellár.

A pánikhangulat az ARD-Deutschlandtrend felméréséből derült ki, melyszerint egy hónap leforgása alatt a megkérdezettek 38 százalékával szemben mostmár 51 százalék adott hangot félelmeinek a témával összefüggésben. A kutatás kimutatta azt is, hogy nem mindenhol félnek ugyanannyira: a nyugatiak 48 százaléka, míg a keletiek 59 százaléka érzi fenyegetve magát a bevándorlók beözönlése miatt. A felmérés a bevándorlás hasznának megítélésére is kitért, ebben szintén változás állt be a korábbi adatokhoz képest. 44 százalék azt mondja, hogy a migrációs folyamatoknak több a hátránya, mint az előnye. Ez az előző hónapban még csak 33 százalék volt.

Mindezzel párhuzamosan csökken Merkelnek és pártjának a népszerűsége, ugyanez a bajor testvérpártnál, a CSU-nál is tapasztalható.

Sigmar Gabriel amellett, hogy társadalmi vitát kezdeményezett a kérdésben, azt is kifejezésre juttatta, hogy Németország kapacitásai hamarosan kimerülnek.

A német belügyminiszter, Thomas de Maiziere arról beszélt, hogy a félelem azért is nő, mert sokan adják ki magukat szírnek a bevándorlók közül, holott nem azok. Ezt az a tény is alátámasztja, hogy az utóbbi időben rengeteg hamis szír útlevelet találtak olyanoknál, akik egyáltalán nem is beszéltek arabul.

A probléma kapcsán Wolfgang Schaube német pénzügyminiszter elkezdte sürgetni  a közös menekültügyi törvény kidolgozását a kontinensen.

ITT pedig arról, hogy mi mitől félünk...

 

(Deutsche Welle)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére