Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ötszáz embert halásztak ki a Földközi-tengerbõl

888.hu

2015.09.27. 15:03

Az olasz partoknál félezer embert mentettek ki a vízbõl mindössze 24 óra alatt; a török partoknál újabb tragédia történt.
Földközi-tenger, 15:00

Az elmúlt 24 órában a Földközi-tengeren hét mentőakciót indítottak az olasz parti őrség emberei, ezek során eddig mintegy félezer – elsősorban Nigériából, Ghánából, Szenegálból és Sierra Leonéból Líbián keresztül útnak indult – embert mentettek meg.

Az év eleje óta közel 130 ezer menekült és bevándorló kötött ki Olaszország partjainál, a hatóságok tudomása szerint több mint háromezren vesztek oda az átkelés során.

Egy Törökországból a görög partok felé tartó csónakon utazó szír menekülteknek nem volt ekkora szerencséjük; a hírek szerint egy csempészhajó kabinjába szorult tizenhét ember a tengerbe fulladt, miután nem sokkal a vízre szállás után elsüllyedt a csónakjuk a török partoknál. A fedélzeten utazó 20 embernek sikerült visszaevickélnie a török partra.

Görögországba az év eleje óta 300 ezer migráns érkezett Törökország felől. A görög hatóságok szerint a görög szigeteken naponta 5000, jobbára Szíriából és a környékbeli országokban működő menekülttáborokból útnak indult ember köt ki.

 

Fejetlenség Líbiában

A hírek szerint egy olasz különleges osztag pénteken Tripoliban lecsapott a líbiai embercsempész-hálózat fejére. Szalah al-Maszkútot és testőreit fényes nappal, a nyílt utcán lőtték le. Az olasz hatóságok már régóta keresték a korábban Gaddafi bizalmasaként is ismert férfit, akiről feltételezték, hogy ő irányítja az ország embercsempész bandáit.

Olaszországban szinte ezzel egy időben bejelentették: október második hetétől a britekkel együttműködve akciókat indítanak a líbiai embercsempészet felszámolására. Az akciók elsősorban a Földközi-tenger nemzetközi vizeire koncentrálnak, az nemzetközi osztagok felhatalmazást kaptak, hogy minden hajót átvizsgáljanak, az embercsempészeket pedig Olaszországban állítsák bíróság elé, ahol súlyos büntetésre számíthatnak.

A nemzetközi segélyszervezetek szerint a líbiai embercsempészekre mért csapás csak még kockázatosabbá teszi a migránsok átkelését a Földközi-tengeren. Az olasz hatóságok szerint "minden áron" meg kell fékezni az embercsempészeket, akikről mostanára szinte minden fontos információt összegyűjtöttek.

Nincs más hátra, mint felszámolni a hálózataikat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére