Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyar határ felé terelik a migránsokat

888.hu

2015.09.19. 10:10

A horvát hatóságok buszokkal, vonatokkal szállítják a magyar határhoz az országukba illegálisan belépõket.
Letenye, 10:05

A schengeni övezetbe bejutni akaró, korábban Röszkénél összegyűlt migránsok közül sokan feladták a röszkei átkelés lehetőségét, és a horvát-magyar határszakasznál próbálkoznak. Péntek éjszakától szombat reggelig ötvenöt autóbusszal mintegy 3000 bevándorló érkezett a letenyei határátkelőhöz. A határátkelőnél zajló eseményeket a rendőrség és a katonaság is figyeli.

Erre szükség is van, mert a buszok mellett a horvátok egy migránsokat szállító vonatot is indítottak Magyarország felé, hivatalos bejelentés nélkül. A szerelvényt a határátlépést követően megállították, a mozdonyvezetőt őrizetbe vették.

Az MTI értesülései szerint a migránsokat az érkezést követően a hatóságok Szentgotthárdra és Vámosszabadiba szállították a regisztrációs pontokhoz. A Szentgotthárdra érkező több ezer fős tömeg nem volt hajlandó regisztrálni, hanem elindult Ausztria felé. Az ORFK eközben arról tájékoztatott, hogy Baranya, Somogy és Zala megyébe folyamatosan érkeznek illegális bevándorlók.

Szombat reggel újra megnyitották a forgalom előtt az ásotthalmi határátkelőt, ezt reggel 7 és 19 óra között lehet használni.

(MTI, Police)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére