Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A monogámia vége

888.hu

2015.09.19. 16:40

Michel Houellebecq Behódolás címû disztópiájában van egy igencsak elgondolkodtató rész: az iszlamizálódott Franciaországban a "behódolt" Rediger rektor gyõzködi a fõhõst az iszlám elõnyeirõl, aki végighallgatja a térítõ szpícset, majd, idézem: "... óhatatlanul is elgondolkodtam az életén: egy negyvenéves feleség a konyhába, egy tizenöt éves az egyéb dolgokra..."

Nyilván, butaság lenne az iszlám problematikáját a többnejűségre egyszerűsíteni, nem is emiatt izgalmas a kérdés.

Hanem a már Európába jutott, és minden valószínűség szerint itt le is telepítendő bevándorlók miatt, mert kétségünk ne legyen, a már Európában keresztül-kasul vonulgató többszázezer bevándorló minden bizonnyal itt is marad. Tudjuk, hogy sok fiatal férfi érkezik, akiknek egy jelentős része családot hagyott maga után menekülttáborban, vagy a származási országban. Valószínűsíthető, hogy miután elnyeri egy adott uniós ország állampolgárságát – vagy még előbb – családegyesítés jogcímén maga után hozza feleségét és gyermekeit is.

És itt következik a száz pontos kérdés:

melyik feleségét?

Mert az is valószínű, hogy sokuk már több feleséggel bír, a szerető hitvesek között viszont az európai hatóságok nemigen válogathatnak. Hogyaszongya Hans a német bevándorlási hivatalban, Mohamed barátom, a szépséges Leilát hozhatod, de a többi asszonynak coki.

Ha meg ezt mondaná Hans, akkor felhorgad a mindenkori Helsinki TASZ Nyílt Társadalomért Kurvahangosak Vagyunk Jogegylet, kipereli az Európai Bíróságon, hogy Mohamed – érthető módon – minden asszonyát és gyermekét maga után hozhassa. Ezzel nincs is baj, családban élni jó dolog.

Csakhogy: a jogegyenlőség akkor is jogegyenlőség, ha fordított irányban kell elgondolni, tehát a boldog Mohamed után Hans is joggal perelhet, őneki miért is kellene monogámiában élnie, ha egyszer Mohamednek joga van a többnejűséghez?

És akkor abban az Európában, ahol még a homoszexuálisok házassága körüli vitában sem kérdőjelezte meg senki a monogámia elvét, legitimitást fog nyerni a poligámia. Csakhogy errefelé már tényleg egyenjogúság van, vagyis a Gender Amazonjai Tanszék majd jól kibalhézza, hogy egy nő több férjet is szerezhessen magának. (Nem azért mondom, de a többférjűség kérdését már évekkel ezelőtt felvetették.)

A végén majd az emberi jogok harcosai és a szolidaritábor szivárványszínű többnyakkendős profilképekkel ünneplik a bíróság döntését. Mohamednek ugyan nem fog tetszeni a többférjűség, de meg kell szoknia, hogy ez Európa.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére