Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ne pisilj a medencénkbe, mi sem úszunk a vécédben

888.hu

2015.10.03. 11:00

Tudományos bizonyítékok, hogy miért nem jó ötlet stikában a medencébe pisilni

via makeagif

Vannak össznépi hazugságaink. Senki se nézi a valóság show-kat, de mindenki tudja, mi történt a múlt héten a Villában. A strandolásnak is megvan a maga cinkos kis hazugsága: nem szabad belepisilni a medencébe. Mind úgy csinálunk, mintha teljesen magától értetődő lenne. De legyünk egy kicsit őszinték … ugye mindenkivel előfordult már?

A sportolók sem szentek, még a legmenőbb úszóversenyzők is ezt csinálják. Egy amerikai felmérés szerint a profi amerikai úszók ötöde beismerte, hogy bele szokott pisilni a medencébe.

Úgy látszik, az alapvető személyes higiéniánkba belefér az, hogy a saját vizeletünkben fürdőzzünk. Itt az ideje a,  nehéztüzérség bevetésének, jöjjenek a "brit tudósok". Az undiság-faktoron kívül mi a gond? Amikor belepisilsz a medencébe, húgysav kerül a vízbe. Ha a húgysav találkozik a víz fertőtlenítésére használt klórral, annak csúnya vége lesz.

Amerikai és kínai kutatók, akik a medencék vízének tisztaságát igyekeztek javítani, vizsgálataik során állandóan két káros vegyülettel találták szembe magukat: nitrogén-trikloriddal és cianogén kloriddal. Na vajon mire vezethető vissza ez a két vegyület?

Jobb, ha tudod, ezek a vegyületek nem a barátaid. A cianogén kloridot (jóval nagyobb mennyiségben) kémiai fegyverként használták, a nitrogén-trikloridnak pedig a könnygázhoz hasonló, rendkívül irritatív hatása van.

Mielőtt a következő uszodai látogatásod során túlzottan elengednéd magad, jusson eszedbe a klór+húgysav képlet. Győzd le a lustaságod és inkább keress egy alkalmas helységet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére