Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Afganisztánban hódít az Iszlám Állam

2015.12.05. 20:25

KABUL, 20:25

Az Iszlám Állam harcosai több terület ellenőrzését is átvették a kelet-afganisztáni régióban.

A Da'es területszerző akciói a térséget ellenőrző tálibokat is meglepték. Nagy érvágás a radikális szunnita muszlim nacionalista mozgalomnak, hogy a napokban az Iszlám Állam helyi hívei végeztek Mulláh Akthár Mansour tálib vezetővel.

Mansour megölése után több mint 1600 harcos állt át és fogadott hűséget az Iszlám Állam helyi vezetőinek. Esküjüket különféle barbár gaztettek elkövetésével szentesítették. A napokban az Iszlám Állam helyi csoportjai több nyilvános lefejezést is végrehajtottak. A Da'es folyamatosan zsarolja, valamint az iszlám radikális értelmezésére és használatára kényszeríti a régió lakosságát.

Az atrocitások híre gyorsan terjed az afgán médiában. Naponta újabb és újabb lefejezésekről és egyéb barbárságokról adnak hírt. Az Iszlám Állam taktikája és agresszív propagandája elérte a célját: csak ezen a héten tízezrek hagyták el falvaikat és menekültek el a keleti területekről.

A Da'es vezette csoportok már több állást is bevettek a kelet-afganisztáni hegyvidéken, ahol kiképzőtáborokat szerveznek az újonnan csatlakozó helyi iszlamistáknak.

Az afgán hatóságok eddig elutasították azokat az állításokat, hogy az Iszlám Állam megvetette volna a lábát az országban. Lebecsülték az  Iszlám Államot, úgy vélték, hogy Szíria és Irak is túl messze van ahhoz, hogy Afganisztánba is eljussanak. A tálib szélsőségesek helyi befolyása miatt a Da'es már régóta szemet vetett a kelet afganisztáni régió lakosságára. Terjeszkedésük fő célpontjai a tálib fiatalok, akik a megfelelő propagandával könnyedén átállíthatóak az Iszlám Állam oldalára.

(The Sun)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére