Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Orbán Viktor: Nem örülnek ennek a sikernek, mert a nemzeti szuverenitást erõsítõ eszközökkel értük el

2015.12.03. 10:42

A miniszterelnök beszédében hangsúlyozta, hogy a visegrádi együttműködés tagállamai (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) bebizonyították, hogy meg lehet állítani a migránsáradatot.

Sokan azonban, akik „más észjárást követnek”, nem örülnek ennek a sikernek, mert a nemzeti szuverenitást erősítő eszközökkel értük el – mondta Orbán Viktor. Példaként említette, hogy az elmúlt napokban Magyarországgal szemben indított jogi eljárásokat is bosszúnak tekinti, mert a magyar kormány szembe mert fordulni Brüsszel bevándorláspárti politikájával. Ennek ellenére Szlovákiához hasonlóan Magyarország is megtámadja a kötelező kvótákkal kapcsolatos brüsszeli döntést

Orbán Viktor továbbá aggodalmát fejezte ki az erdélyi magyar politikusok ellen indított romániai hatósági vizsgálatok miatt. A kormányfő Romániával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány visszarendeződést érzékel a kisebbségi jogok területén, a nyelvhasználat kérdésében pedig az európai jogok elvitatását tapasztalja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére