Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek nem kérnek a melegjogokból

2015.12.01. 13:32

VARSÓ, 13:32

Lengyelország megvétózná az Európai Bizottság két rendelettervezetét, melyek az eltérő állampolgárságú, de azonos nemű párok vagyoni viszonyait rendeznék – ezzel túllépve a házasság hagyományos értelmezésén.

Kedden szinte a teljes lengyel média széles körben idézte az RMF FM értesülését, ami egy luxemburgi diplomatára hivatkozva közölte, hogy a soros elnökséget betöltő ország kezdeményezné a rendelet elfogadását. A rádió úgy tudja, hogy Lengyelország már előzetesen értesítette az uniós szerveket, hogy mindkét rendeletre nemmel fognak szavazni.

Az egyik rendelettervezetet a bizottság már 2011-ben előterjesztette, ez a dokumentum a nemzetközi élettársi kapcsolatokban élők vagyoni viszonyait rendezné, ami egyaránt vonatkozna a hetero- és homoszexuális kapcsolatokra.

A másik rendelet az állampolgársági tekintetben vegyes házasságban élők viszonyait oldaná meg, mely ugyancsak beleértené a házastársi kapcsolat fogalmába a melegházasságot. Lengyelország úgy érvel, hogy a lengyel jogrend nem teszi lehetővé az azonos neműek élettársi kapcsolatainak intézményesítését.

A rádió értesülései szerint az új lengyel kormány attól tart, hogy a rendeletek utat nyitnának ahhoz, hogy jogilag is elismerjék a melegek élettársi, valamint házastársi viszonyát az országban.

Az uniós diplomata a helyzetet úgy értékelte, hogy a lengyelek álláspontja ideologikus, így lehetetlen velük tárgyalni.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére