Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Így segítsen neked az USA a háborúban

2015.12.01. 08:35

WASHINGTON, 7:50

 

Több mint 260 millió dollár értékben vásárolt Ukrajna fegyvereket az amerikaiaktól, hogy az ukrán hadsereg védekezni tudjon a Donyec-medencei szakadárok ellen. A forntvonalon azonban kiderült, hogy elavult haditechnikai eszközöket értékesített az Egyesült Államok Ukrajnának.

Többek között olyan halált nem okozó eszközöket adtak el jópénzért, amiket az USA-ban az 1980-as és '90-es években használtak: műanyag ajtóval és ablakkal felszerelt katonai járműveket, ami semmi védelmet nem biztosít, és olyan terepjárókat is, aminek párszáz kilóméter után kidurrant a kereke.

Ha ez nem lenne elég, százhúz katona olyan golyóálló mellényt kapott a Pentagontól, amit már egy évtizede kivontak a forgalomból. A Pentagon szóvivője úgy reagált a megállapításokra, hogy az Egyesült Államok Ukrajnát elsősorban határainak ellenőrzésében és biztosításában segíti.

Egy másik illetékes viszont elismerte, hogy a katonai kocsikat már csak alkatrésznek lehetne használni, és az eszközök nagy része már használhatatlan, évek óta csak porosodtak.

Az amerikai védelmi minisztérium "beismerő vallomása" szerint az USA nem volt felkészülve az ukrán - orosz háborúra. 

A The Washington Post azért megjegyzi, hogy nem tudni, hogy milyen arányban adtak el elavult technikát Ukrajnának, mert számos korszerű kommunikációs eszközt is értékesítettek. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére