Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem lesz kötelezõ kvóta

2015.11.29. 20:25

BRÜSSZEL, 20:15

Nem kell kötelező jelleggel migránsokat befogadni. A vasárnap elfogadott zárónyilatkozatnak nem része az, hogy az Európai Unió országai között kötelezően szét lehetne osztani a migránsokat"

- közölte Orbán Viktor miniszterelnök az Európai Unió és Törökország vezetőinek vasárnap Brüsszelben tartott rendkívüli csúcstalálkozóját követően.

A magyar szempontokat sikerült érvényesíteni"

- nyilatkozott a kormányfő.

Orbán Viktor tájékoztatása szerint a Törökországnak felajánlott,  menekültek ellátását segítő 3 milliárd eurós pénzügyi keret kétéves periódusra szól, melyhez Magyarország 18 millió euróval (5 milliárd forinttal) járul hozzá. Az összeget a kormányfő méltányosnak nevezte a nemzeti össztermék arányaihoz képest.

A csúcstalálkozó előtt a kormányfő kiemelte:

Fizetni hajlandóak vagyunk, de kényszer betelepítést nem fogadunk el."

A miniszterelnök a csúcstalálkozóról egyből Iránba utazik, ahol hétfőn megbeszélést folytat Esak Dzsahangiri iráni első alelnökkel, majd több kétoldalú megállapodást is aláír, erősítve a magyar-iráni kapcsolatokat. Ezt követően a kormányfő beszédet mond az iráni-magyar üzleti fórumon. Kedden délután találkozik Haszan Róháni elnökkel, majd Ali Hamenei ajatolláhhal, Irán legfőbb vallási és politikai vezetőjével.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére