Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biztonsági fiaskó miatt robbanthattak Egyiptomban

2015.11.26. 13:51

KAIRÓ, 13:45

Az el-Arís városában, hét halálos áldozatot követelő merényletet, a Swiss In hotel ellen követték el. A Vörös-tenger partján álló hotelben szálltak meg a hétfőn lezárult parlamenti választások ellenőrző bizottságának.

A Gázai övezethez közel megerősödő Vilájat Színáa, vagyis az Iszlám állam egyik szervezete vállalta magára a terrorakciót. Az ad-Dusztúr című egyiptomi napilap szerint a merényletben a választásokat felügyelő bírák közül ketten is életüket vesztették.

A hadsereg beszámolója szerint a három főből álló támadóosztagból ketten is bejutottak az épületbe. Egyikük a szálloda bejáratában robbantotta fel az általa vezetett robbanóanyaggal telepakolt teherautót. A második a szálloda konyhájában robbantotta fel magát, míg az osztag a harmadik tagja gépfegyverével tüzet nyitott a bírák szobájára.

 Az el-arísi szálló bírái megerősítették, hogy a biztonsági erők legtöbb tagját visszavezényelték az eredmények bejelentése után"

– írja az ad-Dusztúr.

Az egyik életben maradt bíró szerint a szavazatok számlálása sokáig eltartott, így a legtöbben még aludtak a támadás idején. Kollégája szerint a szállodában lakó 160 bírából több mint a fele tartózkodott az épületben a támadás idején.
(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére