Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Plusz száz millió a költségvetésnek

2015.11.26. 12:45

A NAV közelmúltban megvalósított technikai újításai már most komoly hasznot hoztak a költségvetésnek.  A brit és francia hatóságok által is figyelemmel követett magyar rendszernek nem ez volt az első komoly fogása.

A  Hu-Go és az ekáer (elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer) segítségével derítettek fel egy több mint 100 millió forintra rúgó áfa-csalást a hatóságok.

Az ekáer rendszer fejlett kamera rendszerének köszönhetően képes követni a közúti áruforgalmat. A rendszer adataiból kiderült, hogy egy budapesti kereskedelmi kft. mintegy 30-40 kamionnyi forgalmát  egyenesen a vevőkhöz szállította. 

A NAV munkatársai bizonyítékként lefoglalták a vevők által még ki nem fizetett áruk ellenértékét, a kft. számláit pedig zárolták. A NAV vizsgálata során feltárta, hogy a társaság több mint 100 millió forint áfát csalt el. 

Mivel cég vezetőjét nem lehetett elérni, a hatóság illetékese 156 millió forint (a csalás összege plusz a büntetések) összegű biztosítási intézkedést rendeltek el a zárolások során.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére