Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Tovább bombáznak a franciák Szíriában

2015.11.25. 22:01

FRANCIAORSZÁG, 22:00

A francia képviselők elsöprő többsége megszavazta szerdán a Da'es elleni légicsapások meghosszabbítását Szíriában, amelyről Francois Hollande államfő még szeptemberben döntött, és amelyek a 130 halálos áldozatot követelő november 13-ai merényleteket követően fokozottabbá váltak.

A javaslatot az alsóházban 515 igen és négy nem szavazattal valamint tíz tartózkodással fogadták el.Mindössze egy órával később a felsőházban a szenátorok 325 igen szavazat és 21 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül támogatták a katonai fellépés meghosszabbítását.

A parlamenti szavazásra azért volt szükség, mert az alkotmány értelmében a négy hónapot meghaladó katonai beavatkozásokhoz a képviselők jóváhagyása is szükséges.

Jean-Yves Le Drian védelmi miniszter a szavazást megelőző vitában kifejtette: mind a 27 másik uniós tagállam jelezte Párizsnak, hogy közvetlen vagy közvetett módon támogatja Franciaország katonai szerepvállalását Szíriában.

Francois Hollande francia államfő szerdán a párizsi Elysée-palotában fogadta Angela Merkel német kancellárt. A francia elnök a sajtónak elmondta, hogy felkérte Németországot, hogy vállaljon nagyobb szerepet az Iszlám állam dzsihadista szervezet elleni katonai fellépésben Szíriában és Irakban.

Gyorsan fogunk lépni, mert együtt akarunk a terrorizmus ellen harcolni, ez feladatunk és kötelességünk, határozottan kell lépni. Az Iszlám Államot nem tudjuk szavakkal legyőzni, katonai eszközökre lesz szükség

– válaszolta Angela Merkel német kancellár francia kollegájának közös sajtótájékoztatójukon, mielőtt tárgyalóasztalhoz ültek.


A német kormány korábban jelezte, 200-ról 650-re emelik a Bundeswehr Maliban szolgáló kontingensének maximális létszámát, hogy tehermentesítsék a francia erőket, és 100-ról 150-re emelik a Da'es ellen harcoló észak-iraki kurd önvédelmi erők kiképzésében segédkező német katonák számát.

Nagy-Britannia pedig a Cipruson található akrotiri brit bázis használatát ajánlotta fel a francia légierőnek az Iszlám Állam szíriai állásai elleni támadásokhoz.

(Reuters, MTI)
   

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére