Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cameron a francia elnökkel találkozik

2015.11.23. 09:26

LONDON, 09:26

David Cameron brit miniszterelnök hétfőn találkozik a francia elnökkel, Francois Hollande-dal, hogy az Iszlám Állam elleni küzdelemről egyeztessenek.

Franciaország szeretné elérni, hogy minél szélesebb koalíció jöjjön létre a Da’es ellen Szíriában. A tárgyalások hozzájárulhatnak ahhoz, hogy Cameron megszerezze a brit parlament támogatását szíriai légitámadásokhoz.

A The Sunday Times információi szerint a brit miniszterelnök komplett, pontokba szedett javaslatcsomaggal áll majd az alsóház elé csütörtökön.

Geroger Osborne pénzügyminiszter korábban úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy a kormány „nem fogja még egyszer megcsinálni”, hogy beterjeszti a beavatkozásról szóló előterjesztést, majd elveszíti a szavazást, ahogyan az két évvel ezelőtt történt. Osborne szerint ez az Iszlám Állam PR-győzelmével lenne egyenértékű.

Az Egyesült Királyság Irakban jelenleg is részt vesz az ISIS elleni légitámadásokban, így szakértők szerint akár néhány órán belül képes lenne megkezdeni a támadásokat Szíriában is, amennyiben megszavazza azt a parlament. Erre szakértők szerint jó esély mutatkozik, így várhatóan még karácsony előtt megkezdik a bombázásokat Szíriában.

Határozottan támogatom Hollande elnök döntését az Iszlám Állam szíriai bombázásról. Az a határozott meggyőződésem, hogy Nagy Britanniának is ezt kell tennie."

– mondta a brit miniszterelnök a megbeszélést követően, majd így folytatta:

közös veszéllyel állunk szemben. A világnak össze kell fognia a terrorfenyegetettség elleni harcban."

 

(BBC, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére