Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel nem aratott túl nagy sikert

2015.11.20. 22:03

NÉMETORSZÁG, 22:03

Angela Merkel szerint nem lehet „nemzeti” szinten megállapított felső határ bevezetésével megoldani a bevándorlási válságot, így újból elutasította a migránsok számának korlátozását, amit a bajor testvérpárt követel.

A német kancellár beszédét a többség udvariasan, ám lelkesedés nélkül fogadta. Merkel beszédében elmondta, hogy csökkenteni kell a migránsok számát, de ezt csak nemzetállami, uniós és nemzetközi szinten lehet elérni.

Kormánya céljai és eddigi intézkedései közül kiemelte, hogy a védelemre nem szoruló bevándorlókat minél gyorsabban haza kell küldeni, illetve, hogy jelentősen javult a helyzet az osztrák-bajor határon, így rendezettebb körülmények között zajlik a migránsok érkezése.

Merkel továbbra is elkötelezett a kvóták tekintetében, amit méltányos elosztásnak nevezett. A bevándorlási válságot a globalizáció és a digitalizáció folyamataként jelentkező „21. századi kihívásnak” nevezte a kancellár. Álláspontja szerint ezt a szabadság és a szolidaritás megőrzésével kell kezelni, ezt pedig nem lehet elérni nemzeti „bezárkózással és semmittevéssel”.

A CSU kongresszuson tartott beszéde nem aratott túl nagy sikert. A bajor ifjúsági szervezet tagjai több transzparenst is a magasba emeltek; az egyiken az állt, hogy „Korlátozzuk a bevándorlást”, míg egy másikon pedig az, hogy „Vezessük be a tranzitzónákat”. Az egyik küldött A4-es lapjain Merkel távozását követelte: „Merkel raus”.

Merkel úgy kezdte beszédét, hogy szívesen jött el a testvérpárt kongresszusára, erre az egyik küldött a Spiegel szerint azt mondta, hogy „ez volt az első hazugság”.

A kancellár után Horst Seehofer, a bajor miniszterelnök vette át a szót. Seehofer szerint az utóbbi 10 év különösen jó volt Németország számára, de leszögezte, hogy a válság miatt továbbra is ragaszkodnak a felső határ kijelöléséhez. A küldöttek ezt viharos tapssal jutalmazták.

A bajor kormányfő elmondta, hogy reményei szerint sikerül közös álláspontot kialakítani a bevándorlás kérdésében:

Angela Merkel és Horst Seehofer eddig mindig talált megoldást. Ha ez a mottód, kedves Angela, akkor szívesen látunk.”

– mondta Seehofer.

(Spiegel, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére