Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Most már biztos, hogy halott

2015.11.19. 17:02

PÁRIZS, 16:30

Azonosították Abdelhamid Abaaoud-t, a múlt heti párizsi merényletek fő szervezőjét a Saint-Denisben megölt terroristák között"

- közölte Francois Molins párizsi ügyész csütörtökön.

Bár korábban már megírtuk, hogy Abaaoud meghalt a rajtaütés során, ezeket az információkat a francia hatóságok nem erősítették meg. A délután folyamán kiadott közlemény szerint azonban az épületben talált, egyik szétlőtt holttest Abaaoudé. A belga állampolgárságú dzsihadistát DNS-minták alapján azonosították, amelyek szerepeltek az európai titkosszolgálatok nyilvántartásában.

A Párizs északi elővárosában szerda hajnalban végrehajtott hét órás rajtaütés során nyolc embert vettek őrizetbe a rendőrök, és legalább ketten haltak meg az akcióban, egyikük egy nő, aki felrobbantotta magát. Õ Abaaoud francia állampolgárságú unokatestvére.

 

 

A rendőrséget egy szemetesben megtalált telefon vezette el a merénylőkhöz. A telefont az egyik Bataclanba behatoló öngyilkos terroristáé volt. A telefonon talált utolsó SMS címzettje abban a lakásban tartózkodott, ahova a kommandósok hajnalban betörtek.

Manuel Valls miniszterelnök a nemzetgyűlésben megerősítette a hírt és üdvözölte, hogy a francia rendőrségnek és kommandósoknak sikerült ártalmatlanítania a támadások fő kitervelőjét. Az elemzők szerint a titkosszolgálatok óriási hibájára utal az, hogy a körözött dzsihadista Szíriából el tudott jutni Franciaországba. Abdelhamid Abaaoud 2015 februárban még dicsekedett is egy iszlamista magazinnak, hogy problémamentesen utazgat Szíria és Belgium között.  A francia belügyminiszter, Bernard Cazeneuve szerint Franciaország semmilyen arra vonatkozó információt nem kapott egyetlen európai országból sem, hogy Abaaoud Európában tartózkodna.

November 16-án, három nappal a merényletsorozat után egy Európán kívüli ország titkosszolgálata jelezte Párizsnak, hogy Abaaoud Görögországban van. A belga-marokkói dzsihádista ellen Belgium által kiadott nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben, miután húsz év börtönbüntetésre ítélték távollétében.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére