Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyarország komolyan veszi a terrorháborút

2015.11.19. 16:02

BUDAPEST, 15:40

Orbán Viktor csütörtökön a Parlamentben találkozott Jens Stoltenberggel, a NATO főtitkárával. A csütörtöki találkozó után a közmédiának nyilatkozva a magyar miniszterelnök arra figyelmeztetett, hogy az érintett területekről diverzáns csoportokat küldhetnek Európába, és ennek az eredménye a terror.

A párizsi terrortámadások után már nem terrorfenyegetésről, hanem valóságos terrortámadásokról kell beszélni, és Magyarország komolyan veszi a terrorháborút."

Orbán Viktor szerint a délről érkező migránshullámot még szigorúbban kell ellenőrizni.

A miniszterelnök biztosította a NATO-főtitkárt, hogy Magyarország az Afganisztánban vállalt kötelezettségeit 2016-ban is teljesíti, a nemzetközi missziókban való részvételét az élőerőt tekintve nem csökkenti.

A magyaroknak jó okuk van arra, hogy büszkék legyenek a katonáikra, amint a magyar kormány is büszke arra, hogy ezer kiváló magyar katona teljesít szolgálatot missziókban az ország határain kívül. Ezt az arányt és mértéket fenn fogjuk tartani."

Orbán szerint a hadsereg erősítése szükséges és elengedhetetlen, mert a magyar hadsereg ma nincs abban az állapotban, hogy  az ország katonai biztonságához kellő mértékben hozzá tudjon járulni.

Az erő mértékét növelni kell, ez a nemzeti érdekünk, és meg is tesszük."

A miniszterelnök szerint két válsággóc fenyegeti jelenleg a térségünket. Az egyik az ukrajnai helyzet, ami miatt Magyarország Ukrajnával a lehető legszorosabban együttműködik a közeljövőben is.

Ukrajna jó irányba fejlődik, de még messze van attól, hogy stabil országnak lehessen tekinteni, ezért Magyarország mindent segítséget megad Ukrajna stabilizálásához"

- mondta a kormányfő.

A másik válsággóc a déli térség, ahonnan a migránsok és velük együtt terroristák is érkeznek ma Európába. Magyarország itt is jelentős szerepet vállal, pénzügyi segítséget nyújt és katonákat is küld, akik részt vesznek a kiképzési feladatokban, fontos szerepet játszanak a nemzetközi közösség elismerését is kiváltva.

A migránshullám kezelésében az ellenőrzéseket még szigorúbbá kell tenni, mindenkiről tudni kell kicsoda, honnan jött és mit akar. Ennek hiányában nem lesz béke és biztonság Európában, az emberek életét csak így lehet megvédeni."

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár nyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a múlt heti párizsi terrortámadások nemcsak ártatlan emberek ellen irányultak, hanem alapvető értékeink, a nyitott, szabad, demokratikus társadalmak ellen is.

Ezeket az értékeket meg kell védeni. Magyarország értékes szövetségese a NATO-nak, több különböző módon is hozzájárul a biztonságunkhoz"

- mondta Jens Stoltenberg, aki háláját fejezte ki Magyarországnak, amiért részt vesz a balti térség és Szlovénia légterének védelmében, továbbá hozzájárul az afganisztáni és koszovói műveletekhez.

Azért fontos a közel-keleti országok védelmének megerősítése és stabilitása, mert ha ők képesek fellépni a szélsőségesekkel szemben a saját területükön, akkor mi is nagyobb biztonságban vagyunk"

- zárta nyilatkozatát a főtitkár.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére