Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehetetlen lesz Franciaországban közlekedni

2015.11.17. 18:20

Ségolène Royal, francia közlekedési és környezetvédelmi miniszter fémdetektorok telepítésére szólította fel a francia belföldi vasúti társaságokat és a pályaudvarokat fenntartó önkormányzatokat Franciaország-szerte.

A  nemzetközi járatokon már megtettük ezeket a lépéseket, itt ideje a belföldi közlekedésben is meglépni ugyanezt"

- mondta Royal.

Az intézkedést a francia kormány a francia nemzeti vasút-üzemeltető társasággal közösen lépteti majd életbe.

Bár a hétvégi párizsi merénylet gyanúsítottjai Belgiumban élő francia állampolgárok voltak, semmilyen jel nem utal arra, hogy a két ország között vonattal utaztak volna a merényletet megelőző napokban/órákban. A nyomozók szerint a terroristák gépkocsival utaztak Belgiumból Franciaországba. Augusztusban az Amszterdam és Párizs közti nemzetközi vonalon meghiúsult merénylet is felvetette már a jobban ellenőrzött vonatközlekedés kérdéseit. A hatékony és gyors ellenőrzés bevezetése azért nehéz megoldás, mert vasútvonalaknak napi 40 millió utassal számolnak, akiknek az alapos ellenőrzése megjósolhatatlan menetrendi csúszásokat jelentene.

A francia kormány jelenleg azon dolgozik, hogy a fémdetektorok és a már létező személyigazolvány- és csomagellenőrzés összevonását úgy tudják meggyorsítani, hogy az közben nem lassítja a közlekedést és az utasoknak se kelljen hosszú sorokban órákat várakozniuk. Hasonlóan összevont ellenőrzés jelenleg csak az Eurostar nemzetközi Párizs-London közti vonalán működik.

A biztonsági készültség nem csak a tömegközlekedési vonalakon, hanem az utcákon és a reptereken is hatalmas. Párizsban és Brüsszelben is rendőrök és katonák összevont alakulatai járőröznek éjjel-nappal. A rendkívüli helyzet miatt a  rendőri vezetők bírói engedély nélkül rendelhetnek el házkutatásokat, amelyek elsődleges célja a további terrorcselekmények megelőzése.

(The New York Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére