Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

AZ USA-ban se kér mindenki a bevándorlókból

2015.11.16. 10:14

WASHINGTON, 10:00

A péntek éjjeli párizsi merényletek után nem csak az Európai Unió országainak vezetőiben ébredtek kétséget afelől, hogy migránsokat fogadjanak országukba. Az amerikai republikánusok a több mint 120 emberéletet követelő támadássorozat után még komolyabban támadás alá vették a Fehér Ház tervét, hogy 10 000 szíriai bevándorlót telepítsen az Egyesült Államok területére.

Barack Obama szóvivője vasárnap bejelentette, hogy a szeptemberben elfogadott program, aminek értelmében 10 000 szíriai bevándorlót készülnek az ország különböző pontjain letelepíteni továbbra is érvényben marad és nem tervezik a leállítását.

A párizsi támadások után Alabama kormányzója, Robert Bentley és Michigan kormányzója, Rick Snyder kijelentették: államukba nem kívánnak újabb migránsokat befogadni. Bentley aggodalmaihoz a képviselőház nemzetbiztonsági bizottságának elnöke, Michael McCaul is csatlakozott.

A szíriai migránsok mellett az USA-ban maga a bevándorlás kérdése is központi helyet fog elfoglalni a 2016-os elnökválasztási kampányban – nyilatkozta Frank Luntz közvélemény – kutató.

Ennek jelei már most is megjelentek: a republikánusok két vezetőjelöltje – Donald Trump és Ben Carson –  meg is kezdték az offenzívájukat a szír betelepítések, és a még elnöki hivatalban lévő Barack Obama ellen.

Ben Carson szerint óriási hiba lenne, ha az Egyesült Államok a Közel-Keletről engedne be menekülteket a területére.

Miért ne szivároghatnának közéjük (terroristák), akik ideológiai ellentétben állnak velünk?
Ilyen körülmények közt idehozni őket az értelem hiányát jelentené"

–  jelentette ki Carson.

A Donald Trump még ennél is tovább ment, és egyenesen őrültségnek nevezte Obama elnök bevándorlási terveit. Az ingatlanmágnás politikus az elnökségért folytatott kampányában már többször is beígérte, hogy amennyiben ő kerül a hatalomba,

deportáltatni fog minden szírt az országból.

Az amerikai aggályokat tovább erősíti, hogy az amerikai titkosszolgálat (FBI) vezetője, James Comey nem rég számolt be a Kongresszus előtt arról, hogy már az Iraki migránsok átvilágítása is nehézkesen ment, de a vizsgálatok elvégzése még nehezebb a szír érkezők ügyében.

Az így megszerzett információkra támaszkodhatunk egyedül, azonban, ha valakiről nincs adatunk az nem kerül a látómezőnkbe és ez nagyon nagy kihívást jelent"

– magyarázta az FBI vezetője.

(Financial Times, AP)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére