Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy belga szervezte a merényleteket

2015.11.16. 09:28

Párizs, 9:20

Egy belga állampolgárságú férfi, név szerint Abdelhamid Abaaud volt a párizsi merényletek feltételezett szervezője és támogatója.

Manuel Valls francia miniszterelnök az RTL párizsi rádióállomásnak nyilatkozva figyelmeztetett, hogy a hatóságoknak tudomásuk van róla, hogy szélsőségesek további terrortámadásokra készülnek Franciaországban és Európa más országaiban az elkövetkező napokban-hetekben.

A 27 éves Abdelhamid Abaaud az Iszlám Állam dzsihadista szevezet „egyik legaktívabb hóhéra” a rádió szerint, és Brüsszel Molenbeek-Saint-Jean nevű negyedéből származik, ahol a belga ügyészség vasárnap hét embert előállított. A rádió úgy tudja, hogy Abaaud közvetlen kapcsolatban állt a párizsi merényletek egyik terroristájával, aki ugyanebben a brüsszeli negyedben élt.

A nyomozók Abaaudot tekintik a támadássorozat kitervelőjének és megrendelőjének. Januárban a neve már egy Belgiumban meghiúsított merényletsorozat kapcsán felmerült, akkor is a támadások megrendelőjeként és finanszírozójaként jelölték meg a hatóságok. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy Abdelhamid Abaaud - aki 13 éves öccsét is besorozta a terrorszervezetbe, és a saját kezével is több embert megölt – jelenleg hol tartózkodik.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére