Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Terrorkészültség Angliában

2015.11.14. 16:08

LONDON, 15:55

A brit miniszterelnök szerint Nagy-Britanniának fel kell készülnie arra, hogy a párizsi merényletek áldozatai és sérültjei között sok brit állampolgár is van.

David Cameron, aki szombaton a kormány rendkívüli események idején ülésező tanácskozó csoportjának (COBRA) értekezletén elnökölt,  elmondta: ugyanakkor a testület döntése alapján nem módosul a brit terrorkészültségi szint.
 

Nagy-Britanniában tavaly nyár óta a második legmagasabb szintű – a hivatalos meghatározás szerint "súlyos" fenyegetettségnek megfelelő – készültség van érvényben.

Ez a készültségi szint is azt jelenti, hogy Nagy-Britanniát nagy valószínűséggel terrortámadás éri"

– hangsúlyozta Cameron

Az Iszlám Állam terrorista szervezet szombaton, az interneten megfenyegette Nagy-Britanniát, miszerint a párizsi támadás csak a kezdet és a következő áldozat az Egyesült Királyság lesz.

Az angol miniszterelnök hozzátette: a párizsi merényletsorozat nyomán egyértelműen látszik, hogy átalakulóban van az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet által jelentett fenyegetés. Cameron szerint a francia fővárosban elkövetett terrorcselekmények a tervezés és a koordináció eddig nem tapasztalt szintjére utalnak, és arra, hogy a terroristák még elszántabban törekednek a tömeges veszteségeket okozó támadásokra.

Fel kell ismernünk, hogy bármennyire erősek és felkészültek vagyunk, Nagy-Britannia ugyanazzal a fenyegetéssel szembesül, (mint Franciaország), és ezért változatlanul arra kérjük a lakosságot, hogy őrizze meg éberségét"

– mondta David Cameron.

Nem sokkal korábban a Scotland Yard terrorelhárításért felelős főparancsnok-helyettese, Mark Rowley is beszélt arról, hogy a brit hatóságok a következő napokban megerősítik a rendőri jelenlétet olyan, biztonsági szempontból kiemelt helyeken, mint a repülőterek és a kikötők, és ezt az utazóközönség is érzékelni fogja.


Közben az angol rendőrségi beszámolók szerint őrizetbe vettek a londoni Gatwick repülőtéren egy személyt, aki "gyanús tárgyat hagyott hátra" – a csomgaot a hadsereg tűzszerészei vizsgálják.

A területileg illetékes Sussex megyei rendőrség közleménye szerint az előző napi párizsi merényletsorozat nyomán minden ilyen incidenst fokozott odafigyeléssel és a lehető legkomolyabban fogják kezelni.

A repülőtér szóvivője közölte, hogy azokat a járatokat, amelyek a menetrend szerint Gatwick északi termináljára érkeznének, átirányítják a déli terminálra. Az intézkedés az easyJet légitársaság Budapestről Gatwickre tartó szombat délutáni járatát is érinti, amely a menetrend szerint az északi terminálra érkezne.

A járat érkezése a Gatwick tájékoztatórendszere szerint félórás késéssel várható.

(Mirror, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére