Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejek hullanak a doppingbotrány miatt

2015.11.11. 14:15

MOSZKVA, 14:15

Az intézmény működési engedélyét kedden függesztette fel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség.

A WADA vizsgálóbizottságának hétfőn nyilvánosságra hozott jelentése szerint a laborvezető elismerte, hogy ő adott utasítást 1417 orosz sportoló doppingmintájának megsemmisítésére.

Hétfőn a WADA a tavaly kirobbant doppingbotrány miatt az orosz tagszövetség és így közvetve az ország atlétáinak eltiltását javasolta a Nemzetközi Atlétikai Szövetségnek (IAAF). Az orosz atléták így nem indulhatnának a nagy viadalokon, köztük az olimpián és az Európa-bajnokságon sem.

Vlagyimir Putyin ma fog tárgyalni az orosz atlétikai szövetség vezetőivel. A találkozóról már korábban megegyeztek, a két nappal ezelőtt kirobbant doppingbotrány azonban átírta a témapontokat.

A szövetség és Putyin a doppingbotrány mellett tárgyal a riói olimpia előkészületeiről is.

Közben a NOB-elnök arról beszélt, hogy az orosz atléták ott lehetnek a következő olimpián. Thomas Bach ezt a WADA döntése ellenére is így gondolja:

azt várom, hogy az oroszok időben eleget tesznek a doppingelőírásoknak. Nem foglalkozom azzal, hogy az összes orosz atlétát el kellene-e tiltani, a szükséges intézkedéseket az IAAF hozza majd meg.”

A sportdiplomata hozzátette, hogy meggyőződése, hogy Sebastian Coe IAAF-elnök megtisztítja a doppingtól a sportágat, az oroszok pedig együttműködnek ebben a folyamatban, hogy ott lehessenek Rióban.

(MTI, New York Times)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére