Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már Brüsszelbõl is üzentek a németeknek

2015.11.08. 13:45

BRÜSSZEL, 13:40

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint Németországnak többet kell tennie a külső határok védelméért, az elnök a Welt am Sonntag című vasárnapi német lapnak adott nagyinterjút. Tusk ebben felhívta Európa vezetőinek figyelmét, hogy Kelet-Európa már nem számít perifériának, hiszen az unió jövője főként a déli és a keleti határokon dől el.

A lengyel politikus arról is beszélt, hogy korábban az EU politikája főként víziókra épült, ma már valódi, gyakorlati megoldásokra van szükség.

Az ET elnöke csodálatosnak tartja a németek bevándorló-barát politikáját, ugyanakkor figyelmeztetett, vezető hatalomként nem elég mindenkit befogadni.

A vezetés felelőssége azt is jelenti, hogy más tagországokkal együtt biztosítani kell Európa külső határát. Megértem, ha Németországnak történelmi okokból nehézségei vannak egy szigorú rezsim kiépítésével a saját határain, de az európai vezetői felelősség Németország számára azt is jelenti, hogy szükség esetén erélyesen ellenőrizni kell Európa külső határát egy páneurópai egységben."

Tusk azt is hozzátette, hogy végzetesnek tartja "a nyitott ajtók és ablakok" politikáját, és szerinte ezzel az unió legtöbb vezetője is egyetért.

A kvótakirály Junckernek is nekiment

Donald Tusk szerint míg az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker egy olyan unióról álmodik, amit Brüsszelből irányíthat,  az Európai Tanács elnöke a nemzetállamoknak adna nagyobb hatáskört.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére