Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Csúcsra jár az osztrák kettõs beszéd

2015.11.05. 14:18

BERLIN, 14:18

Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter az ARD német országos televízió vendégeként elmondta:

A fő gond az, hogy egyszerűen túl sokan jönnek hozzánk, ezt a helyzetet pedig Németország idézte elő azokkal a jelzésekkel, amelyek az üzenetet hordozzák, hogy mindenkit szívesen látunk".

Ilyen üzenet volt a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) augusztus 25-ei bejelentése arról, hogy nem küldenek vissza szíriai menedékkérőket más uniós tagállamokba.
    

Johanna Mikl-Leitner hozzátette, hogy Ausztria a bevándorlási hullám fölerősödése miatt igen nehéz helyzetbe és kettős nyomás alá került, mert már nem csak tranzitország, hanem célország is.

Míg Németországban ezer lakosra 3,8 menedékjogi kérelem jut, Ausztriában 6,5, és naponta 500-600 újabb kérelem érkezik.
 

Tízezrek keltek útra, mert mindenki azt gondolta, hogy meghívót kapott. Ezt a folyamatot föl kell tartóztatni, bele kell taposni a fékbe"

- fejtette ki az osztrák politikus.

Mikl-Leitner hangsúlyozta: Ausztria ragaszkodik a menekültügyet uniós szinten szabályozó dublini előírások betartásához, melynek alapján annak az uniós tagállamnak kell lefolytatnia az eljárást, ahol a menedékkérő először lépett be az unió területére. Így minden most érkező kérelmezőnek számolnia kell azzal, hogy a menedékjogi eljárás keretében visszaküldik Szlovéniába vagy Horvátországba.

Az osztrák-szlovén határra telepítendő kerítésre vonatkozó kérdésre Mikl-Leitner elmondta, hogy a kerítés önmagában nem rossz dolog, amennyiben nem az ország bezárásának szándékával húzzák fel a határra.

 A kerítés a menekültek védelmét és a biztonság garantálását szolgálja, mindenekelőtt pedig az ellenőrzött, rendezett belépést Ausztriába"

Az osztrák belügyminiszter rámutatott arra is, hogy ugyan minden rászorulónak joga van a menedékhez, de ahhoz egy menedékkérőnek sincs joga, hogy bevándoroljon a számára gazdaságilag leginkább vonzóbb országba.

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére