Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Merkel bajban van

2015.11.04. 16:58

Merkel gazdaságpolitikája milliárdokat égetett el, most pedig bevándorlási politikájával terheli túl Németországot és az Európai Uniót.

– írja Ulrich Bettermann, a davosi Világgazdasági Fórum egyik alapítója, a Bilanz nevű svájci gazdasági lapban.

A szerző több mint egy évtizede találkozott először Angela Merkellel Davosban. Merkelt éppen akkor választották meg az ellenzék vezetőjének. Merkel akkor hidegvérrel söpörte le pártja frakcióvezetőjét, a kiváló szónok és kompetens politikus hírében álló Friedrich Merzet. Mint ahogy ezt tette azokkal is, akik kritikusan közelítettek az általa képviselt politikai gyakorlathoz.

Én sem tudtam visszafogni magam, persze akkor még nem tudtam, hogy Merkel asszony hogyan szokta kezelni a kritikákat.” 

- írja Bettermann, aki 2005-ben találkozott újra Merkellel, amikor épp Gerhard Schröderrel vívott választási csatát az egyik tévécsatornán.

Kollégáim közül sokan kétkedve fogadták, hogy a kancellár mellett foglaltam állást, és azt kérdezték, hogy hogy állhatok a szocik oldalára."

Bettermann szerint Angela Merkel első kancellári éveit a döntéshelyzetek kerülése jellemezte:

kivárt, az éppen uralkodó hangulathoz igazodott, és halogatta a döntéseket.”

Mint ahogy most a "menekültválság" eszkalálódása során is teszi.  Amikor kirobbant a „menekültválság” – amit Merkel csak rövid ideje nevez így – azzal fenyegetett, hogy túl nagy terhet ró Magyarországra és a többi uniós országra.

Orbán Viktor – az igazságtalanul megfeddett, és a sokszor egészen abszurd hasonlatokkal illetett miniszterelnök – az Európai törvényekhez tartotta magát, és német problémának nevezte azt, hogy a menekültek a kancellár asszony országába igyekeznek, Merkel pedig határtalan bebocsátást garantált nekik – az érvényes jogszabályok ellenére.”

– írja Bettermann.

Németországban is egyre többen állnak Orbán oldalára, mert tényeket és a realitásokat nem lehet meghazudtolni, főleg nem olyan „ömlengős felkiáltásokkal”, mint hogy „Meg tudjuk csinálni!” (Angela Merkel mottója a bevándorlási válság kapcsán).

Bettermann szavai szerint az ország helyzete és hangulata már rég elbillent:

lehet, hogy a menedékjog, és az azzal való tömeges visszaélés nem ismer határokat. De minden felvonónak van egy terhelési határa, aminek elérése esetén, hat vagy kilenc embernél már semmi sem működik. Tényleg azt hiszi Merkel asszony, hogy ez nem vonatkozik a német falvakra és városokra?”

Az euróövezet krízisét a bevándorlás-válság követi és Bettermann szerint minden szempontból végzetes volna, ha Európa összeroppanna a kihívás súlya alatt.

A veszély nem csekély, a német kancellár pedig túl nagy terhet ró az EU-ra és Németországra is. Ez pedig sem a németek, sem pedig az európaiak érdekét nem szolgálja."

– zárja sorait a svájci szerző.

(Bilanz)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére