Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megtalálták a rejtélyesen eltûnt teherhajót

2015.11.01. 10:04

Washington, 10:00

Az El Faro teherhajó egy hónapja süllyedt el a karibi térségben 33 emberrel a fedélzetén. A hajó Floridából Puerto Ricóba tartott, amikor október 1-jén eltűnt,  vélhetően a Joaquin hurrikán pusztítása nyomán.

Az Egyesült Államok közlekedésbiztonsági hivatalának közlése szerint a roncs 4500 méter mélyen hever az Atlanti-óceán fenekén, nem messze a hajó utolsó ismert helyzetétől. A roncsra az USA haditengerészete hanglokátorral bukkant rá. A terv szerint mélytengeri, távirányítású búvárhajót küldenek le a fenékre, hogy megbizonyosodjanak, valóban az El Faro roncsát találták meg.

A 240 méter hosszú teherhajón 33 főnyi személyzet, köztük 28 amerikai és 5 lengyel teljesített szolgálatot. Utolsó útján 391 konténert, valamint 294 gépjárművet és utánfutót szállított.

A hajó már elsüllyedése előtt sem volt jó állapotban, az év végén befejezte volna Karib-tengeri hajózását. Alapos felújítás után a nyugati part és Alaszka között létesített volna újra szolgálatot. A fedélzeten utazó öt lengyel mérnök is a teherszállító menet közbeni felújításán munkálkodott.

Az teherhajó a vihar centrumától 104 kilométerre süllyedt el.

 

(The Guardian, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére