Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már megint gáz van Koszovóban

2015.10.29. 11:19

Pristina, 10:30

Az albán parlamenti ellenzék szeme az elmúlt időszakban többször is "könnybe lábadt", amikor igyekeztek meggátolni a törvényhozás működését.

Az ügy hátterében az áll, hogy a pristinai kormány Brüsszelben többbé-kevésbé titokban megállapodott a belgrádi kormányzattal a kisebbségi szerb önkormányzatok közösségének létrehozásáról. Az ellenzék szerint ez túl sok jogot biztosít a koszovói szerb kisebbségnek.

 

A koszovói elnök az elmúlt napokban az összes parlamenti párt vezetőjével tárgyalt, és úgy döntött, hogy a megállapodást az alkotmánybíróságnak kell felülvizsgálnia. Egyes információk szerint Atifete Jahjaga azt is kérni fogja Isa Mustafa kormányfőtől, hogy amíg nem születik meg a döntés, addig függesszék fel a megállapodást.

A számmisztika szerint – mert eddig október 16-án és 23-án vetett be az ellenzék könnygázt a parlamentben – valószínűsíthető holnapra is egy ellenzéki megmozdulás, de ha megelégszenek a megállapodás felfüggesztésével, akkor vélhetően nem fogják akadályozni a törvényhozást.

A miniszterelnök kijelentette az üggyel kapcsolatban:

kormánya támogatja a köztársasági elnök kezdeményezését, és tiszteletben fogja tartani az alkotmánybírósági döntést."

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére