Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nagyon eldurvult a helyzet Izraelben

2015.10.22. 10:14

IZRAEL, 9:40

Egy zsinagógából távozó fiatal ultraortodox zsidó férfit késelt meg két palesztin merénylő. A felsőtestén és fején megsérült férfit a jeruzsálemi Hadassza kórházba szállították. A kiérkező rendőrség a támadókat életveszélyesen megsebesítette.

Csütörtökön egyelőre ez volt az első merénylet, de szerdán legalább három palesztin – két feltételes támadó és egy tüntető – halálosan megsebesült miután Izraeli katonák tüzet nyitottak rájuk egy összetűzés során. Majd nem sokkal ezután egy palesztin férfi hajtott kocsijával a Ciszjordániában járőröző hatóság emberei közé, aminek következtében négy izraeli katona kórházba került.

A feszültség az országban egyre nagyobb méreteket ölt. Szerdán az izraeli biztonsági erők két tagja megölt egy férfit, mert terroristának hitték. Csak később derült ki róla, hogy izraeli zsidó volt.


Október elseje óta legalább 53 palesztint – köztük feltételezett támadókat, fegyvertelen demonstrálókat és gyerekeket – öltek meg Izraeli katonák, miközben nyolc izraeli veszítette életét palesztin rajtaütésekben. Az erőszakhullámot többen "harmadik intifádaként" emlegetik.

A támadások kiváltó oka a palesztin médiában megjelent híresztelés volt, miszerint az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a status quót Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén -  ezt az izraeli vezetés számos alkalommal cáfolta. Az agresszió abból fakad, hogy az arabok által Haram as-Sarífnak hívott Mecsetek tere az iszlám harmadik legszentebb helye, és egyben a zsidók legszentebb helye is.

MTI, (aljazeera.com)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére