Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elfogták a Hamász egyik vezetõjét

2015.10.20. 11:06

JERUZSÁLEM, 11:00

A rádió arról számolt be, hogy az elfogott vezető terrorcselekmények elkövetésére buzdította híveit. Hasszan Juszufot 2014-ben már egyszer elfogták, amikor az eltűnt izraeli tinédzserek után nyomoztak a hatóságok. Juszuf az elmúlt napokban a következőkkel fenyegette magát a Palesztin Hatóságot is:

ha az intifáda leállítása érdekében lép fel, akkor belviszálynak teszi ki magát, és ellene fordul a palesztin utca népe."

A Hamász egy másik vezetője a több hete tartó erőszakhullám fokozására szólította fel a palesztinokat. Mahmúd Záhár a következőket mondta hétfőn a Beér-Sevában elkövetett vasárnapi merényletről:

kis forgatókönyve, hogy miként kell felszabadítani Palesztinát."

A szeptember közepe óta tartó erőszakhullámot sokan a harmadik palesztin felkelésként (intifádaként) értelmezik. A palesztinok továbbra is azzal indokolják az erőszakos fellépésüket, hogy Izrael meg akarja változtatni a fennálló viszonyokat Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén, ezt az izraeli vezetés többször is visszautasította.

A konfliktus kapcsán már többször felszólalt az amerikai külügyminiszter, John Kerry, valamint Obama is kifejezte aggodalmát – láthatóan kevés eredménnyel.

Az erőszakhullám miatt Franciaország független nemzetközi megfigyelők állomásoztatását javasolta Jeruzsálemben, emiatt az izraeli külügyminisztérium bekérette a francia nagykövetet.

Az izraeli külügy szóvivője elmondta:

 Izrael ellenez minden olyan alapvető érdekeit érintő lépést, melyet nem egyeztetnek vele vagy részvétele mellőzésével készítenek elő."

A francia nagykövet válaszul közölte, hogy Franciaország több lehetőséget is számba vesz, ugyanis a „békefolyamat hosszan tartó holtponton van”.

A franciák javaslatát egyébként John Kerry is elutasította, így vélhetően maradnak a jól bevált kommunikációs panelek:

aggodalmunkat fejezzük ki..."

(aljazeera.com, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére