Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Érdekes felvételeket tett közzé az iráni nemzeti tévécsatorna

2015.10.15. 11:17

Irán, 08:00

Az iráni közszolgálati televízió olyan felvételeket tett közzé szerdán, amire eddig nem volt példa: a felvételen egy hatalmas föld alatti alagút szerepel, tele rakétákkal és rakétakilövő egységekkel, melyeket a hivatalos források szerint bármikor használhatnak, amennyiben "hibáznának" ellenségeik. 

A felvétel megjelenése előtt két nappal ráadásul a parlamentben nagy nehezen elfogadták a törvénytervezetet, ami lehetővé teszi a teheráni kormánynak, hogy végrehajtsa azt a nukleáris megállapodást, amit júliusban az USA-val és más világhatalmakkal kötött.

Az iráni hatóságok szerint ugyanakkor a nukleáris megállapodás nem fogja sem az ország hadseregét, sem a rakétaprogramját befolyásolni. 

A felvétel nagy valószínűséggel azt a célt szolgálja, hogy bebizonyítsák, a nukleáris egyesség nem eredményezi semmilyen szinten az ország gyengülését. 

A többszáz méter hosszú alagút gyakorlatilag tele van pakolva rakétákkal és további harcászati eszközökkel. 

Amir Ali Hajizadeh generális, az Iszlám Köztársaság Forradalmi Õrei légiosztag parancsnoka kijelentette, hogy az ország egész területén léteznek ilyen jellegű alagútak, többnyire 500 méter mélyen. A generális azt is elmondta, hogy ez az alagút csak egy "prototípusa" az ilyen bázisaiknak. 

(Reuters, RT, The Guardian)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére