Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Nem tudjuk, hányan jönnek Európába

2015.10.13. 17:52

VARSÓ, 16:30

A Frontex sem tudja,  valójában hány migráns érkezett az idén Európába.

Az EU varsói székhelyű külső határ-ellenőrzési ügynöksége a minap számolt be arról, hogy sok esetben előfordulhat, hogy duplán számolják az Európába érkező migránsokat.

Még mindig nem tudunk pontos adatokat.

Az ügynökség új, hivatalos közleménye szerint 710 ezer migráns érkezett Európába az elmúlt 9 hónapban.

A Frontex nem sokkal később egy újabb Twitter-üzenetben pontosított: a 710 ezer valójában az unió külső határainál észlelt migránsok száma; előfordulhat, hogy a Görögországból északra tartó migránsokat más schengeni belépőknél – így pl. a magyar határnál – újra számba vették, az így kapott eredményt pedig hozzáadták a már ismert adatokhoz.

Számolási hibát eredményezhet az is, hogy mikor egy migránst a magyar-szerb határról visszafordítanak, a horvát-szerb határnál újra bekerül a Frontex nyilvántartásába.

Hozzátették, hogy kb. 97 ezer migránssal sehol nem számoltak, ők ugyanis vélhetően a zöld határokon át érkeztek Európába.
A Frontex közleménye szerint szeptemberben, augusztushoz képest, némileg csökkent a belépések száma, 190 ezer helyett 170 ezren érkeztek Európába. A görög szigetekre továbbra is tömeges migrációs nyomás nehezedik, január és szeptember között 350 ezer belépést regisztráltak. A közlemény szerint még mindig a szíriai menekültek vannak a legnagyobb számban.

Ezek a kalkulációk ellentétesek az UNHCR adataival, ami szerint 600 ezer migráns érkezett január eleje óta Európába.

A Frontex vezetője, Fabrice Leggeri együttműködésre kérte a tagállamokat, hogy rendőri erőiket inkább a külső határok védelmére mozgósítsák, ahelyett, hogy a nemzeti határaikra vezényelik őket.

A Frontex hibás számolásai azért zavaróak, mert az elmúlt esztendőben az ügynökség költségvetése folyamatosan növekedett, ami miatt sokan bírálták a szervezet működését. Leggeri elmondása szerint, jövőre 176 millió eurós költségvetésből gazdálkodhat az ügynökség. Ennek értelmében a Frontex költségvetési kerete 54 százalékkal nő jövőre.

(Euobserver, Frontex)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére