Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félnek az osztrákok

2015.10.09. 17:54

BÉCS, 17:50

A friss közvélemény-kutatások szerint az osztrákok 80 százaléka aggódik az országot érintő migrációs hullám miatt. A legjobban az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) szimpatizánsai félnek, egészen pontosan 96 százalékuk. Az Osztrák Néppárt támogatóinak a 76, a Szociáldemokrata Párt szavazóinak pedig 72 százalékuk.

Tízből minden nyolcadik ember tart a válság kiéleződésétől Ausztriában. A válaszadók kevesebb mint 50 százaléka gondolja azt, hogy lenyugszanak a kedélyek. Az osztrákok 82 százaléka a háborút nevezte meg a bevándorlás okaként, valamint 69 százalékuk azzal is egyetértett, hogy a jobb gazdasági körülmények miatt hagyják hátra otthonaikat.

Az osztrákok többsége nem gondolja azt, hogy bármilyen előnyük származna a migránsok érkezéséből. Mindössze 28 százalék adott olyan választ, hogy a bevándorlókból profitálhat az osztrák munkaerőpiac.

Az emberek 65 százaléka fél attól, hogy a rengeteg bevándorló megterheli az ország szociális rendszerét, illetve legalább ennyien a társadalmi konfliktusoktól. Az osztrákok 61 százaléka úgy felelt, hogy fél az iszlám vallás terjedésétől is. A válaszadók alig 5 százaléka mondta azt, hogy nincs semmilyen fenntartása a migránsokkal szemben.

A megkérdezettek fele egyetértett a bevándorlók sátortáborokban való elhelyezéséről, azonban csak 19 százalékuk fogadná el, ha az a környezetükben jönne létre.

A közvélemény-kutatást az osztrák Marketagent piackutató intézet végezte.

Bécsben tartományi választásokra kerül sor október 11-én. A hagyományosan baloldalinak számító fővárosban komoly meglepetést okozhat a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt jelöltje.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére